Çorum'da Uyuşturucu Operasyonu

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda 1 kilogram 530 gram esrar ele geçirildi. Operasyonlarda toplam 4 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin uyuşturucu madde temin eden ve kullanan şahıslara yönelik düzenlediği ilk operasyonda S.C., A.O.U. ve B.Y. adlı şahısları gözaltına aldı. Zanlıların belirttiği adreslerde yapılan aramalarda 645 gram esrar maddesi ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
İkinci operasyonda ise M.E.D isimli şahsı gözaltına alan KOM ekipleri şüphelinin kullandığı araçta yaptığı aramada 885 gram esrar maddesi ele geçirdi.
Her iki operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, "Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Satın Almak, Nakletmek, Bulundurmak ve Kullanmak" ve "Uyuşturucu Madde Nakletmek, Bulundurmak ve Kullanmak" suçlarından haklarında işlem yapılarak adliyeye sevk edildiler.
İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, "Çorum Emniyet Müdürlüğümüzce; çağımızın en büyük insanlık suçu olarak gördüğümüz uyuşturucu maddenin arzına yönelik operasyonel çalışmalar devam ettirilmekle birlikte, madde kullanımına ilişkin risk grubunda bulunan kitlelerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla yürütülen talep azaltım faaliyetleri aralıksız sürdürülecektir" dedi.
(MMY-BÖ-EA-Y)