Çogemli Çocuklar Hazırladıkları 2011 Takvimini Vali Karaloğlu'na Hediye Etti

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'ne (ÇOGEM) devam eden çocuklar, hazırladıkları 2011 yılı takvimini Van Valisi Münir Karaloğlu'na makamında takdim etti.

Çogemli Çocuklar Hazırladıkları 2011 Takvimini Vali Karaloğlu'na Hediye Etti
Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Murat Uncu beraberinde kurumda görevli uzmanlar Handan Nazlıgül, Fatma Sökmen, merkeze devam eden Haşim Bülbül, Mazlum Irk ve Şahabettin Arman isimli çocuklarla birlikte Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Haşim Bülbül isimli çocuk Karaloğlu'na kurumda 2010 yılı içinde yapılan faaliyetlerin fotoğraflarının yer aldığı 2011 yılı takvimini takdim etti. Vali Karaloğlu da ilk kez böyle bir çalışma yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
'ÇOGEM'DE GÜVENLİ BİR ORTAM VAR'
Çocukları sokağın tehlikelerinden uzaklaştırmak için yapılan faaliyetlerin önemli olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, Uncu'dan, merkeze devam eden çocukların ailelerini ziyaret etmelerini ve okullardaki ders durumlarını da yakından takip etmelerini istedi. Çocuklara da ÇOGEM'deki imkanları iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Karaloğlu, "Şehir merkezinde çok güzel bir merkezimiz var. Spor salonumuz, okuma salonumuz var. Kendi yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz salonlar var. Onları iyi kulanın, sokakta dolaşmaktan, boş zaman geçirmektense zamanınızı orada geçirin. ÇOGEM güvenliğiniz açısından iyi bir ortam. Ayrıca da eğitiminize pozitif katkısı olur. Sokakta boş zaman geçiren arkadaşlarınız varsa onları da merkeze davet edin" dedi.
ÇOCUKLARLA BİLGİSAYARDA KİTAP YAZIYOR
ÇOGEM Müdürü Murat Uncu, gençlik merkezinde yapılan faaliyetler ve etkinlikler hakkında Vali Karaloğlu'na bilgi verdi. Toplam 980 çocuğun merkeze kayıtlı olduğunu, bunlardan 934'ünün ise devam ettiğini belirten Uncu, burada çocuklara ders çalıştırmaktan ziyade, drama, bilgisayar, kitap okuma ve diğer etkinlikler yaptırdıklarını anlattı. Uncu, "Rehber öğretmenlerimiz nezaretinde drama etkinliği var. Şu an Hacivat-Karagöz etkinliğimiz var. Yakında da bu çalışmayı sergileyeceğiz. Bilgisayar sınıfında hem oyun oynuyorlar hem de kitap yazıyorlar. Halı saha ve spor salonunda sportif etkinliklere katılıyorlar." dedi.
2011 yılı takviminin yeni hazırlandığını belirten Uncu, merkezde görevli sosyologların takvimleri alarak şehir merkezinde esnafı kapı kapı dolaşıp hem ÇOGEM'i anlatacaklarını, hem de onlara takvim vereceklerini söyledi. Vali Karaloğlu, çocuklara çeşitli ikramlar yaptıktan sonra kitap hediye etti.