Çavırova Belediye 2011'e Elektronik Giriş Yaptı

Çayırova Belediyesi, 2010 yılına, büyük bir kolaylık getirecek olan Elektronik Bölge Yönetim Sistemi'ne (EBYS) geçerek giriş yaptı.

Çavırova Belediye 2011'e Elektronik Giriş Yaptı
Belediyede yeni uygulamaya konulan sistem hakkında bilgi veren Çayırova Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Osman Gümüş EBYS'nin kurumlara ve insanlara bir çok alanda kolaylık sağladığını söyledi. Gümüş şöyle devam etti;
"EBYS sistemi sayesinde vatandaş ile kurumlar bir iletişim içinde olacaklar. Sistemin sağladığı olanaklar çok büyük. Vatandaş internet üzerinden randevu, bilgi edinme, nikah işlemleri, şikayet ve dilekrini bu sistemle ilgili kurumlara bildirebilecekler ve yine internet yoluyla isteklerine cevap alabilecekler."
Sistemin tanıtımında konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca yaklaşık 8 ay süren altyapı hazırlama çalışmasıyla EBYS'yi uygulamaya başlayarak Kocaeli 'ye öncülük yaptığını söyledi.
Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da "Teknolojinin her anlamda kullanılmasından ve vatandaşın rahat etmesinden yanayız. Bu yüzden EBYS sistemi kurumlar ve vatandaşlar için faydalı olacaktır" dedi.
Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş yapılan hizmetlerin kalitesi, vatandaşın isteklerinin zamanında giderilmesi için, şikayet ve arzularının takibi için EBYS sistemini çok gerekli bulduğunu söyledi. Akbaş, "Diğer kurumlarda da kullanılması halinde iletişim ve belge paylaşımı anlık olarak yapılacak ve çok ciddi kazançlar elde edilecek" diye konuştu.
Öte yandan Çayırova Belediyesi yetkilileri sistemi tanıtmak amaçlı broşürler dağıtıp sonrasında vatandaşların memnuniyetini öğrenmek için anket yapılacağını açıkladı. Yetkililer, yeni yıllar birlikte Çayırva Belediyesi'nin sistem sayesinde elektronik imzaya geçiş yaptığını da sözlerine ekledi.