Büyükşehir'in Başarılı Sporcuları

İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, geçen yıl katıldıkları müsabakalardan 90 altın, 83 gümüş ve 94 bronz madalyayla İzmir'e dönerken 1 Dünya, 4 de Türkiye rekoru kırdı.

Büyükşehir'in Başarılı Sporcuları
Tamamen İzmirli sporculardan kurulu İzmir Büyükşehir Belediyesi takımları, olimpiyatlarda 1 ikincilik, dünya şampiyonalarında 2 ikincilik, 3 üçüncülük, Avrupa şampiyonalarında 4 birincilik, 1 ikincilik, Balkan şampiyonaları'nda birer ikincilik ve üçüncülük elde ederken, Türkiye'de ise sayısız kez kürsüye çıktı. Milli takımlara ise kulüpten tam 116 sporcu ve 4 antrenör gitti.
OKÇULAR 12'DEN VURDU
Okçuluk, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2010'daki en başarılı branşlarından biri oldu. 27 altın, 12 gümüş, 12 bronz madalya kazanan okçular, Avrupa Şampiyonası'nda 4 birincilik, 1 ikincilik elde ettiler. Hırvatistan'ın Porec kentinde yapılan Salon Avrupa Şampiyonası'nda Genç Erkeklerde Avrupa Şampiyonu unvanını alan Sermet Çınar, Almanya'da da aynı kategoride bayrağımızı göndere çektirdi. Yusuf Çorba, 12. Avrupa ve Akdeniz Ülkeleri Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda, Yağız Yılmaz, Avrupa Gençlik Kupası Kota Yarışması'nda altın madalya kazanan diğer okçular olurken, Yağız Yılmaz aynı şampiyona da bir de gümüş kazanıp 14-16 Ağustos 2010'da Singapur'da yapılan Gençlik Olimpiyat Oyunları'na katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Klasik Yay Genç Erkek Takımı ise Federasyon Kupası Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda tarihi bir sonuca imza attı. Yağız Yılmaz, Yusuf Çorba ve Sermet Çınar'dan oluşan İzmir ekibi, topladığı 236 puanla dünya rekorunun sahibi oldu.
jUDODA 29 MADALYA
İzmir Büyükşehir Belediyesi judocuları, özellikle uluslararası alanda aldıkları madalyalarla göğsümüzü kabarttı. Judocular, yurtdışında 5 altın, 9 gümüş ve 15 bronz madalya alırken, Gülşah Kocatürk, Derya Cıbır, Kudret Eğilmez, İrem Özkan ve Mecit Tunç, katıldıkları tüm şampiyonlarda kürsüye çıkmayı başardılar. Fransa'daki Avrupa Kulüpler Kupası'na da katılan Büyük Erkek Judo Takımı, Türkiye'de bayan ve erkeklerde Süper Lig üçüncülüğü elde etti. Judocuların Türkiye Şampiyonası'na aldıkları madalya sayısı bir yılda 18'e ulaştı.
GÜREŞTE OSCAR KAZANDILAR
Üç yıl üst üste Türkiye Şampiyonu olup bayanlarda Yılın Güreş Oscarı'nı kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi güreşçileri, 2010'da 8 altın 14 gümüş, 21 bronz madalyayı boynuna taktı. Ahmet Taçyıldız, 13-14 Şubat'ta Ermenistan'da düzenlenen Dünya Kupası'nda, Taha Akgül de 24-26 Temmuz'da Macaristan'da Dünya Gençler Şampiyonası'nda ikincilik kazandılar. Hasan Bozoğlu, Abdülsamet Uğurlu ve Ahmet Taçyıldız, İtalya'daki Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası'nda da birlikte üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı.
CİMNASTİKÇİLER ZİRVE YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, artistik, ritmik ve trambolin branşlarında minikler, yıldızlar, gençler ve büyüklerde 18 madalya ve 5 kupa, uluslararası yarışmalarda ise 10 madalya kazandı. Ferhat Arıcan, Singapur'daki 1. Gençler Olimpiyatı'nda atlama masasında ikincilik kürsüsüne çıkarken, Romanya'daki uluslararası turnuvada kulplu beygirde üçüncülük elde etti. Arıcan, Çek Cumhuriyeti'ndeki Grand Prix Dünya Kupası'nda kulplu beygir, atlama ve paralelde final yapıp üç alette de 7. Olurken, İbrahim Bulut, 24. Uluslararası Boğaziçi Turnuvası'nda ferdi sıralamada büyükler kategorisinde ikinciliği aldı.
ATLETLER RÜZGARLA YARIŞTI
24 altın, 26 gümüş ve 19 bronz madalya alan İzmirli atletler, tüm branşlar içinde en fazla madalya alan ekip oldu. Sırıkla yüksek atlamada Merve Karaca, 3.35 ile yıldızlar salon, Özkan Baltacı ise çekiç atmada 75.20'lik derecesiyle yıldızlar Türkiye Rekoru kırdı.
TEKVANDODA MİLLİ GURUR
Tekvandocular, 6 birincilik, 8 ikincilik, 13 üçüncülük alırken, 120 kulüp arasında bayanlarda Türkiye üçüncülüğünü elde ettiler. Kıvaç Dinçsalman, Merve Merhamet, Gökalp Yıldız, Uğur Üçdinç ve Antrenör Suat Hastürk ise Milli Takım'da yer aldı.
TÜRKİYE GOL REKORU
26 - 28 Kasım 2010 tarihlerinde Adana'da yapılan Sualtı Ragbisi Türkiye Şampiyonası'nda bayan ve erkek takımları üst üste 6. kez şampiyon oldular. Erkek takımı, tek gol bile yemeden mutlu sona ulaşırken, attığı 90 golle Türkiye'deki gol rekorunu kırdı.
HALTERDE REKOR YILI
Halter'de İzzettin Kanat ve Cafer Yaşar Türkiye Şampiyonu olurken, İzzettin Kanat yeni Türkiye rekorunun da sahibi oldu.
BRİÇE BÜYÜKŞEHİR DAMGASI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Briç Takımı, 4 Türkiye Şampiyonluğu'nu Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda aldığı dördüncülük ile taçlandırdı.
HENTBOLDA AVRUPA MESAİSİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan ve Erkek Hentbol Takımları, 2010'u kupasız kapatmasına rağmen, erkeklerde Kupa Galipleri'nde 3. tura kadar çıktı, bayanlarda ise EHF Kupası'nda son 32'ye kaldı. İzmir BŞB Bayan Hentbol Takımı, Süper Lig'de 9'da 9 yaparak liderlik koltuğuna oturdu.