Bostaniçi Beldesi'nde 'İki Dilli Yaşam' Hayata Geçiyor

Van'ın Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) başlatmış olduğu 'İki Dilli Yaşam' projesinin hayata geçirilmesi için belediye meclis üyeleri ile belde esnafına dolaşarak destek talebinde bulundu

Van'ın Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) başlatmış olduğu 'İki Dilli Yaşam' projesinin hayata geçirilmesi için belediye meclis üyeleri ile belde esnafına dolaşarak destek talebinde bulundu.
Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve belediye meclis üyeleri beldenin Şafak, Yalımerez, Esendere ve Gündoğdu mahallerinde bulunan esnafları ziyaret ederek, 'İki Dilli Yaşam' projesinin hayata geçirilmesi talebinde bulundular. Yapılan esnaf ziyaretlerinde konuşan Ergüneş, partilerinin ve DTK'nın Türkiye'de başlatmış olduğu 'İki Dilli Yaşam' projesinin farklılıkları bütünleyen ve kucaklayan bir proje olduğunu belirtti. Ergüneş, "Belediye olarak biz de birimlerimizde bulunan tabelaları değiştireceğiz.
Birimlerimizin isimlerini Türkçe ve Kürtçe hazırlayacağız. Bu vesile ile siz esnaflardan da bu projeye destek vermenizi ve hayata geçirmenizi istiyoruz" dedi.