Beyaz Ay Derneği 49.şubesini Şanlıurfa'da Açtı

Türkiye Beyazay Derneği 49. Şubesini Şanlıurfa'da düzenlenen törenle açtı.

Beyaz Ay Derneği 49.şubesini Şanlıurfa'da Açtı
Derneğin açılış törenine Beyazay Derneği Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Lokman Ayva Beyazay Derneği Yönetimi Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan açılış töreninde yaptığı konuşmada, Beyazay Derneğinin eğitimle ilgili yaptıkları çalışmaları takip ettiklerini söyledi. Okutan," Beyazay Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarımızla engellilerin
eğitim alanındaki eksikliklerini tamamlama imkanımız var. Biliyoruz ki Beyazay yıllardır bu eğitimle ilgili gayretini sürdürüyor. Bizde gıptayla bunları takip ediyor ve başarılarının daha da artmasını temenni ediyoruz Şu anda bir şubeyle Şanlıurfa'da da çalışmalarını devam ettirecek olmaları gücümüze güç katmıştır. Başta milletvekili ve genel başkanımız Lokman Ayva olmak üzere emeği geçen herkese diğer vekillerimiz, aramızdaki misafirlerimiz onları bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum.
Bu şubenin ilimizde vereceği eğitimler önemli. Eğitim ve diğer yönlerden Şanlıurfa hakikaten bir bereket diyarı. Hakikaten Şanlıurfa Anadolu'ya memleketimize ışık tutacak" dedi.
Beyazay Derneği Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ise, yönetim kurulu adına kendilerine her konuda destek veren Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a teşekkür ederek görme engelliler adına çok önemli bir derneğin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye Beyazay Derneğinin Şanlıurfa'ya yakışır hizmetleri de olacak ve Türkiye Beyazay Derneği şunu gösterecek özürlü de olsa özürsüz de olsa her insanın bir potansiyeli var. Her insanın içinde bir cevher var. Eğer imkan verilirse bunu
insanlığa hizmet olarak sunabilir. Türkiye'nin 12,9 kayıp gibi görünen bir kısmını insanların hizmetine sunacağız" dedi.
Açılışın sonunda çeşitli kanallarda darbukasıyla gösteriler yapan görme engelli Bilal Göreğen Şanlıurfa türkülerini seslendirdi.