Batıya ulaşım 2,5 kilometre kısaldı

Malatya'da yapımına üç yıl önce başlanan Beylerderesi Viyadüğü tamamlandı. Viyadüğün bitirilmesiyle ile 16 ilin batıya ulaşımını sağlayan yol 2,5 kilo

Malatya'da yapımına üç yıl önce başlanan Beylerderesi Viyadüğü tamamlandı. Viyadüğün bitirilmesiyle ile 16 ilin batıya ulaşımını sağlayan yol 2,5 kilometre kısaldı.

AK Parti Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, İl Başkanı Mustafa Şahin, İl Başkan yardımcıları Bülent Tüfenkçi ve Mahmut Üner Özer ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yapımı tamamlanan Beylerderesi Viyadükü üzerinde incelemelerde bulundu. Milletvekili Öznur Çalık, burada yaptığı açıklamada, Beylerderesi Viyadükü 3 yıl önce yapımına başlandığını söyledi. Viyadüğün rahmetli Turgut Özal'ın gerçekleştirmek istediği projeler arasında yer aldığını belirten Çalık, viyadüğün, Türkiye'de çok farklı bir teknikle yapıldığını belirterek, 420 metre uzunluğundaki projenin iki ayak arasındaki mesafesinin 190 metre olduğunu söyledi. 3 yıl önce inşaat çalışması başlatılan Beylerderesi Viyadüğünün artık asfaltının döküldüğünü ve üzerinden araçla bugün ilk kez geçildiğini belirten Çalık, "Proje aşaması uzun süren, Malatya kamuoyunda yer alan Beylerderesi Viyadüğünün 'iki ucu birleşmiyor' denilen alandır. Şu an gördüğünüz gibi iki uç birleşmiş ve birleşmeler tamamlandıktan sonra asfalt üstüne dökülmüştür. Bu viyadük sadece Malatya'nın değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 16 ilin batı bağlantısını kısalttı." dedi.

Çalık, yolun karayolu bağlantısını 2.5 kilometre kısaltarak 4 yılda proje harcamalarını karşılayacak tasarruf sağlayacağını ifade ederek şöyle devam etti: "Beylerderesi Viyadüğü 2010 yılının Aralık ayı itibariyle biteceğini söylemiştik. Binlerce kere şükürler olsun şu anda 2010 yılının son günü araçlarımızla Beylerderesi Viyadüğünün üzerinden geçiyoruz."

Milletvekili İhsan Koca ise viyadük inşaatının uzun sürdüğü yönünde eleştiriler olsa da şehrin güzel bir hizmete kavuştuğunu dile getirdi. Açıklamaların ardından Ak Parti Milletvekilleri ve il başkanlığı yöneticileri viyadük üzerinden ilk kez geçiş yaptı.