Bakan Çelik: Gelecek seçimlerde vaatlerimizin tamamını yerine getirmek istiyoruz

Devlet Bakanı Faruk Çelik, halka verdikleri sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi. Haziran ayında yapılacak seçimlerden önce bütün vaatl

Devlet Bakanı Faruk Çelik, halka verdikleri sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi. Haziran ayında yapılacak seçimlerden önce bütün vaatlerini yerine getirme arzusunda olduklarına işaret eden Çelik, "Halkımıza mahcup olmayacak şekilde çalışmalarımızı tamamlayacağız." dedi.

Bakan Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, merkez ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Yerel yönetimlerde geçen 20 aylık sürenin tüm yönleriyle ele alındığı toplantıya Bakan Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti merkez ilçe başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Dobruca Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Altepe, Bursa için oldukça verimli bir yılın geride kaldığını söyledi.

Yerelde ve genelde tek parti iktidarının avantajlarını en iyi şekilde kullandıklarını dile getiren Başkan Recep Altepe, birbirinden farklı kurumlarla ortak yürütülen projelerde her hangi bir zaman kaybı yaşamadıklarını hatırlattı.

2010 yılı için 'Bursa'nın konuşulacağı bir yıl' hedefi koyduklarını ve bu hedefe ulaştıklarını kaydeden Altepe, "2011 Bursa'nın çok daha fazla konuşulacağı bir hamle yılı olacak. Hazırladığımız projelerin büyük bir kısmı uygulama aşamasına geldi. Stadyum Meydanı ve Nostaljik Tramvay Projesi'yle hızlı girdiğimiz 2011 yılı yine hamle yılı olarak tamamlanacak." dedi.

MAHCUP OLMAYACAĞIZ

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise yerel seçimler öncesi vatandaşlara önemli vaatlerde bulunduklarını hatırlatarak, bir yıl boyunca yapılan çalışmaları değerlendirmek için yılın son gününde böyle önemli bir toplantı yaptıklarını vurguladı.

Merkez ilçelerde geride kalan 20 aylık sürede hangi işlerin tamamlandığını görmek ve yapılması gereken işleri belirlemek açısından bu toplantıya önem verdiğini ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Seçim öncesi halkımıza önemli vaatlerde bulunduk ve halkın önemli bir teveccühünü aldık. Önümüzde genel seçim var ve vaatlerimizin tamamını bir an önce hayata geçirmek istiyoruz. Halkımıza mahcup olmayacak şekilde çalışmalarımızı tamamlayacağız."

Bakan Çelik, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursaray Kestel hattıyla ilgili projeyi ihale aşamasına getirdiğini hatırlatarak, kendilerinin de Ankara'da bulundukları temaslar sonucu güzergah üzerinde bulunan 3 köprünün de ihale aşamasına geldiğini kaydetti.