Bakan Çelik: Bizim 8 yıl önce girdiğimiz yola muhalefet yeni girmeye başladı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İktidarı ve belediyeleri tarafından yapılan hizmetlerin muhalefetin alanını daralttığını savundu.

Bursa Büyükşeh

Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İktidarı ve belediyeleri tarafından yapılan hizmetlerin muhalefetin alanını daralttığını savundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, şelaleli park projesi kapsamında kaldırılmasına karar verdiği eski SGK binalarının bulunduğu alanda yıkım çalışmaları başladı.

Binalarının yıkımından önce konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, hizmette yarış olması halinde çok daha güzel işler yapılacağını belirtti.

"Dedikodu dönemi değil, laf atma dönemi değil." diyen Bakan Çelik, "Gerek Bursa'da gerekse Türkiye'nin dört bir yanından ki çalışmalarımızın muhalefetin alanını nasıl daralttığını görüyorsunuz. Ne söyleyecekler, inanın hiçbir şey söyleyemiyorlar. 'Bunu yapmayın mı?' diyecekler. 'Bu şelale olmasın mı?' diyecekler. 'Bu tarihi sırtlar ortaya çıkmasın mı?' diyecekler. 'Bu 18 bin metrekarelik park olmasın mı?' diyecekler. Neye karşı çıkacaklar. Karşı çıkılacak bir şey yok. Çıkılamıyor zaten. Onun için daralan bir ciddi muhalefet alanı var." diye konuştu.

Muhalefetin 8 yıl önce geldikleri yoldan gitmeye çalıştığını dile getiren Bakan Çelik, şu görüşleri dile getirdi: "Onun için 8 yıl önce bizim söylediğimizi söylemeye başladılar. 8 yıl önce bizim girdiğimiz yola yeni girmeye başladılar. Biz 8 yıl önce oraları geçtik, çok çok mesafeler aldık. Onun için hiç kimse oralarda oyalanmasın. Bedava zaman kaybetmesin. Türkiye'de siyasi, ekonomik istikrar var. Dünyada kriz varken Türkiye'de hizmetler var. Bu hizmetlerin realize olması ve gerçekleşmesi için çalışan azimli, kararlı kadrolar var. Ben inanıyorum ki milletiniz 2011'de de bu karalılığını ortaya koyacak ve bu hizmet ekibinin arkasında olacak. Hizmetlerin yanından olacak ve yeni hizmetlere de biz hizmet katmaya devam edeceğiz."

Birçok kişinin yeni yılı eğlence merkezlerinde karşıladığını, bu günü ise tatil günü olarak değerlendirdiğine vurgu yapan Bakan Faruk Çelik, kendilerinin ise hizmet kadroları ile yapılacak projeleri ve verilmesi gereken hizmetleri gece yarılarına kadar masaya yatırdıklarını, bu günde çalışmaya devam ettiklerini aktardı.

Bursa'nın merkezinde yapılacak parkın gelecekteki büyük projelerin bir numunesi olduğuna vurgu yapan Çelik, şunları söyledi: "Çarpık yapılaşma ile Bursa ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldı. Kentin ancak yıkılarak güzelleştirileceğini ve yıkarak yeniden kent dokusuna uygun bir şekilde yapılanma konusunda çabalarımızı bir bir ortaya koyuyoruz."

Bu projenin 5–6 yıllık olduğunu anlatan Çelik, "Bu aslında entegre bir proje. Sosyal Güvenlik Kurumu'nu eski TEKEL binasına taşınarak burada daha iyi hizmet verilmeye başlandı. Ardından SGK'ya ait bu eski binalar il özel idareye devrettik. Ardından da buraları satarak hem kaynak oluşturduk, hem de buralar yıkılarak Bursa'ya yeni cazibe merkezleri kazandırılıyor." şeklinde konuştu.

"2011 YILI BURSA İÇİN SAĞLIK YILI OLACAK"

2011 yılının Bursa için sağlık yılı olacağını aktaran Bakan Faruk Çelik, "Mustafakemalpaşa, Karacabey, Mudanya, İnegöl'deki hastaneler ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki 37 bin dönüm üzerindeki diş hastanesi ve 300 yataklı devlet hastanesinin temelini ve Samanlı'daki 1200 yataklı sağlık kompleksinin temelini 2011 yılında atacağız. Ayrıca yapacağımız adalet sarayı ile de adalet alanındaki vatandaşların yaşadığı sıkıntıya ortadan kaldıracağız." açıklamasında bulundu.

Vali Şahabettin Harput ise tarih kültür ve turizm kenti Bursa'yı bir dünya markası yapmak istediklerine işaret etti. Harput, "El ele gönül gönüle vererek ecdadımızın bize emanet ettiği bu güzel vatanı daha yukarılara taşımak için adetaiçtik. Bursa'da yaşayanların gelecekte daha mutlu olması adına her gün daha güzel projelerin temelini atmanın mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

"BURSA PRESTİJ KAZANACAK"

Çağdaş kentlerin tamamında güzel kent meydanları bulunduğunu, Bursa'nın bu konuda önemli bir eksiklik yaşadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de bu eksikliği gidermek için önemli bir adım attıklarını vurguladı. Şehrin kalbinde yer alan Altıparmak'ın güzel bir meydanla süsleneceğini dile getiren Altepe, şöyle konuştu: "Yaklaşık 18 bin 500 metrekare alanda rekreasyon projesi uygulanacak. Şehreküstü Meydanı'nın 8 bin 500 metrekare olduğu düşünülürse, iki kat daha büyük bir meydanı Bursa'ya kazandırmış olacağız. Binalar yıkıldıktan sonra bölgede şelaleleriyle, kafe ve restoranlarıyla önemli bir kentsel tasarım projesi uygulanmış olacak. Merinos istikametinden ya da Çekirge'den Altıparmak'a gelenleri bu kentsel tasarım projesi karşılayacak."

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, "Osmangazi - Büyükşehir ele ele Bursa'da seçim döneminde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Gerek tarihi mirasın korunması gerekse yeşil alanların yapılmasında spor tesislerinin çoğaltılmasında ve modern kentleşme noktasında yapılması gerekenleri bir bir yerine getiriyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından iş makinesine çıkan Bakan Faruk Çelik, yıkım için binaya ilk darbeyi vurdu. Proje kapsamında toplam taban alanı 6 bin 200 metrekare olan 10 binanın yıkımı yapılacak. Toplam 18 bin 500 metrekare alan üzerinde uygulanacak rekreasyon alanında; şelaleler, kafe ve restoranlar park ve bahçeler bulunacak.