Av Köpeği Tüfekle Sahibini Vurdu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde babası ve bir arkadaşıyla ava giden bir avcı, yemek yediği sırada av tüfeğinin ateş alması sonucu kalçasından yaralandı.

Av Köpeği Tüfekle Sahibini Vurdu
Olay, Beyşehir'e bağlı Şamlar köyü yakınlarında meydana geldi. Seydişehir ilçesine bağlı Kızılca köyünde ikamet eden Erdem Kayak (39), babası Mustafa ve arkadaşı Ali İhsan Adıgüzel'le birlikte Şamlar köyü ve Üzümlü beldesi arasındaki baraj mevkiine avlanmak için geldi. Av sırasında yemek için mola veren ve ateş yakan avcılardan Erdem Kayak'ın hemen yakınında bulunan av tüfeği ateş aldı. Kalçasından vurulan talihsiz avcı, olay yerine sevk edilen ambulansla kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi
altına alındı. Yaralı avcının röntgen filminin çekilmesinin ardından kalça kemiğinde kırık tespit edilirken, çok sayıda saçma isabet ettiği belirlendi. Yaralı avcı, yapılan ilk müdahalenin ardından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
Olayın ardından hastane önünde açıklama yapan yaralı avcının babası Mustafa Kayak, oğlu ve bir arkadaşları ile Şamlar köyü yakınlarındaki baraj mevkiine kara avı için gittiklerini belirterek, "Av sırasında öğle olunca ateş yaktık. Yemek için oturduğumuz sırada, köpeğin üzerinden geçerken tetiğine dokunmasıyla av tüfeği ateş aldı ve oturmakta olan oğlumun kalçasına isabet etti. Olaydan önce oğluma tüfeğin emniyetinin kapalı olup olmadığını sordum. Kapalı olduğunu söyledi. Meğer emniyeti açıkmış. Kendisi
yemeğe sonradan oturdu, yere yatık vaziyette duran 1 metre yakınındaki av tüfeği köpeğin dokunmasıyla ateş aldı" diye konuştu. Baba Kayar, olayın ardından hastaneye kaldırılan yaralı oğlunun kalça kemiğinde kırık saptandığını ve çok sayıda saçmalar olduğunu söyledi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.