Antalya'da Yeni Yıl

Antalyalılar, yeni yılı büyükşehir belediyesinin açık havada düzenlediği yılbaşı partilerinde karşıladı

Antalya'da Yeni Yıl
Antalyalılar, yeni yılı büyükşehir belediyesinin açık havada düzenlediği yılbaşı partilerinde karşıladı. Antalyalılar 2011 yılına köpük ve hava fişek gösterisi altında girdi. Kendilerine, Konyaaltı Yaz Kış Denize Girenler adını veren yaklaşık 50 kişilik grup, 2011 yılının ilk dakikalarını denize girerek geçirdi.
Antalyalılar 2010 yılını değişik aktivitelerle geride bıraktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yılbaşı partisine binlerce kişi katıldı. DJ eşliğinde dans eden Antalyalılar, yapay kar sürprizi ile karşılaştı. Yıllardır kar yağışına hasret olan Antalyalılar, yeni yıla kar makinesinden çıkan yapay kar altında girdi. Yeni yıl partisinin finalini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yaptı. Konser meydanına çıkarak mikrofonu
eline alan Mustafa Akaydın, havai fişekler, kar yağışı ve kalabalığın üzerine yağan balonlar eşliğinde 2011 yılına girişin geri sayımını yaptırdı. Kar yağışı altında geri sayım yapmanın keyfini yaşayan vatandaşlar, havai fişek gösterisiyle birlikte dans ettiler.
Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güven timleri, Cumhuriyet Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı polisler, balon, pamuk şeker ve simit satıcısı gibi kılıklara girerek kalabalık arasına karıştı.
2011 YILINA DENİZDE GİRDİLER
Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'na gelen ve kendilerine Konyaaltı Yaz Kış Denize Girenler adını veren yaklaşık 50 kişi, 17 yıldır sürdürdüğü geleneği bu yıl da bozmadı. Grup üyeleri ilk olarak sahilde ateş yakarak şarkılar söyledi. Darbuka çalarak eğlenen grup üyeleri, saatler 24.00'ü gösterdiğinde mayolarını giyerek denize girdi. Yeni yılın ilk dakikalarında denize giren grup 'Tek millet, tek devlet, tek dil' sloganlarıyla pankart açtı.
KAVGADA BİR KİŞİ BIÇAKLA YARALANDI
Muratpaşa ilçesine bağlı Kaleiçi barlar sokağında tartışan iki grup arasında 2011 yılının ilk dakikalarında kavga çıktı. Kavgada, 25 yaşındaki Hakan T. bacağından yaralandı. Yaralı genç, olay yerine gelen 112 ekiplerince Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri, olay yerinden kaçan zanlıları yakalamak için operasyon başlattı.
Öte yandan, Cumhuriyet Meydanı Otoparkta görevli güvenlik görevlisi alkollü oldukları belirtilen iki kişi tarafından darp edildi. Başından darbe alan güvenlik görevlisi ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Bazı gençler ise aldıkları alkolün etkisiyle taşkınlık çıkardı. Cumhuriyet Meydanında görevli polisler ise olaylara müdahale etti. Bazı gençler polis tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.
2011 yılının gelişini alkol alarak kutlayan vatandaşlar Antalya kent merkezinde ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Konyaaltı İlçesinde meydana gelen iki farklı olay hem düşündürdü hem de güldürdü. Kameralara yansıyan ilk olayda Konyaaltı Caddesi'nde yürüyen bir vatandaş ilerlemekte zorlandı. Yol kenarında duran vatandaş daha sonra dengesini kaybederek kaldırıma yuvarlandı. İkinci olayda alkollü bir sürücünün kullandığı otomobil görüntüsünün kameralar tarafından kaydedilmesiyle ortaya çıktı.
Konyaaltı Caddesi'nde seyir halindeyken orta refüje çıkan N.G. (21) idaresindeki otomobil daha sonra yoluna devam etti. Yolda zigzag çizerek tehlikeli bir şekilde seyreden otomobil daha sonra Güllük Caddesi'nde yoluna devam etti. Çevredekilerin otomobili durdurma çabalarına rağmen yoluna devam eden otomobil sürücüsü, Teomanpaşa Caddesi'nde direksiyon hakimiyetini tekrar kaybedince kaldırıma çarparak durmak zorunda kaldı. Yoluna devam etmekte kararlı olan sürücü, otomobili kaldırımdan kurtarıp yoluna devam
etmek istedi fakat basın mensuplarının aracın yolunu kapamasıyla bu isteğinden vazgeçmek zorunda kaldı.
Öte taraftan trafik ekiplerince Metin Kasapoğlu Caddesi üzerinde gerçekleştirilen alkol muayenesi de ilginç diyalogların yaşanmasını sağladı. 190 promil alkollü çıkan bir otomobil sürücüsü "2 bira içtim, bu kadar çıkmasını anlayamadım" dedi. Otomobil sürücüsünün gazetecileri kastederek "bunlar neden çekiyor" demesi üzerine polisin sürücüye yanıtı "görevlerini yapıyorlar" şeklinde oldu.
(SÇ-HO-Y)