Akyazalı Esnaflara Girişimcilik Destekleri Hakkında Bilgi Verildi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde esnaflara girişimcilik destekleri hakkında bilgi verildi.

Akyazalı Esnaflara Girişimcilik Destekleri Hakkında Bilgi Verildi
Akyazı Manifaturacılar Odası tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına sadece 30 kişi katıldı. Manifaturacılar Odası Başkanı İsmet Öztürk, katılımın az olmasına tepki göstererek, "Toplantı ile ilgili birçok duyuru yaptık. Akyazı'da güzel şeyler olsun istiyoruz. Başvuran herkese Perşembe gününden toplantı bilgisini odamızdan almalarını istedik. Ayrıca anons ettirdik. 165 kişi davet etti ancak saat 10.00'da başlayacak programa 10 kadar kişi geldi" dedi.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Sakarya İşletme Geliştirme Merkez Müdürü (İGEM) İsmet Yılmaz, girişimcilik destekleriyle ilgili bilgi verdi. Yılmaz, verilecek hibe kredinin sıcak para olarak verilmeyeceğini belirterek, "Para işletmenin ihtiyacına göre yaptığı ofis malzemeleri makinelerin alımının yüzde 60'ı şeklinde olacak. Ön başvurularda yapılan test değerlendirmesi ve kriterler çok önemli" dedi.
Yılmaz, projesi onaylanmamış olan, fakat projesine güvenenlere her zaman kapılarının açık olduğunu ve fikir danışmak için her zaman uğrayabileceklerini kaydetti. Toplantı katılımcıların sorduğu sorulan ile sona erdi.