AKYAD, Ahmed-i Hani'yi dünya tanıyacak

Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYAD), Ahmed-i Hani'yi dünyaya tanıtmak için kolları sıvadı.

Dernek binasında gazetecilere açıklamala

Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYAD), Ahmed-i Hani'yi dünyaya tanıtmak için kolları sıvadı.

Dernek binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet İzci, sivil toplum örgütü olarak 'Ahmed-i Hani'yi Anlama ve Yaşatma' projesi hazırladıklarını, amaçlarının Ahmed-i Hani'yi herkese en güzel şekilde tanıtmak olduğunu kaydetti. İzci, ''Ahmed-i Haniyi tanıtmak için çalışma yürütmek üzere bir bütçe ihtiyacı duyduk. Bunun için bir proje geliştirerek Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne sunduk. Projemiz hem Kültür ve Turizm Müdürümüz tarafından hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çok olumlu ve güzel karşılandı. Bakanlıktaki yetkililer de projeyi çok olumlu gördü. Bakanlık projemize 60 bin TL ödenek ayırdı.'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sözleşme yaptıklarını ifade eden Mehmet İzci, Ahmed-Hani konusunda uzman olan yazarlardan Prof. Dr. Kadri Yıldırım ile görüşerek neler yapmak istediklerini anlattıklarını ifade etti.

Proje çerçevesinde Ahmed-i Hani eserlerini hem Türkçe hem de Kürtçe olacak şekilde yansıtacaklarını kaydeden Başkan İzci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu tanıtım öncelikle ağırlıklı olarak Patnos ve merkezde olacak. Ve bu şekilde büyüyerek daha geniş alanlara ulaşmaya çalışacağız. Ahmed-i Hani'yi uluslararası tanınan bir bilim insanı olarak yansıtmaya çalışacağız. Bir Mevlana gibi, bir Hacı Bektaş-i Veli gibi. Bu proje çerçevesinde konferanslar vermeye başlayacağız. Mart ayının 1.ve 2. haftalarında itibaren Ahmed-i Hani ile ilgili kitaplar bastırıp ücretsiz halkımıza dağıtacağız.''