Akut'tan Yılın İlk Operasyonu

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi ekipleri kar, fırtına ve tipiden dolayı yollarını kaybederek mahsur kalan iki kişi kurtardı.

Akut'tan Yılın İlk Operasyonu
Edinilen bilgiye göre gece saat 00.30 sıralarında Sancak beldesinden Bingöl istikametine gelmekte olan 12 AK 248 plakalı özel otomobilin içerisindeki iki kişi, Balıklıçay köyü kırsalında yoğun kar yağışı, tipi, fırtına ve sisten dolayı yönlerini kaybetti. Bir süre nereye gittiklerini bilmeden ilerleyen otomobil sürücüsü yoldan çıkarak kara saplandı. Araçta bulunan iki kişi, tüm çabalarına rağmen aracı kurtaramazken, yoğun kar yağışı, tipi, fırtına ve sisten dolayı bulundukları yerden hareket edemedi. Kaybolduklarını anlayan şahısların cep telefonu ile AKUT Bingöl Birimi'ne haber vermesi üzerine 8 kişiden oluşan ekip kar motoru ile birlikte bölgeye hareket etti. Yaklaşık 20 kilometre arazi tipi araçla giden ekipler kar ve fırtınanın etkisi ile hareket edemeyen araçlarından inip kar motoru ile mahsur kalan şahıslara doğru ilerledi. AKUT ekibi kar motoru ile mahsur kalan 2 kişiye ulaşarak ilk müdahaleyi yaptıktan sonra şahısları Bingöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırdı. Hastanede yapılan müdahale sonrasında şahısların sağlık durumunun iyi olduğu değerlendirilerek saat 04.30 sıralarında taburcu edildi.
AKUT Bingöl Birim Şefi Ahmet Ateş, 2011 yılının ilk saatlerinde yaptıkları operasyon ile 2 kişiyi kurtarmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Ateş, "Yorucu ve bir o kadar da zor olan çalışma ile 2011 yılının ilk operasyonunu ile mahsur kalan 2 kişiyi kurtardık. Bölgeye giderken arazi tipli aracımızla zaman zaman tehlikeler atlattık. Arazi tipi aracımızın kardan dolayı çıkamadığı yerlerde zincir takmak zorunda kaldık. Kar kalınlığı gittikçe artan bölgede ise aracı bırakıp kar motoru ile yolumuza devam ettik. Uğraşlarımız sonucunda mahsur kalan 2 kişiye ulaşıp Bingöl Devlet Hastanesi acil servisine ulaştırdık. 2011 yılı ilk operasyonunda 2 kişinin hayata tutunmasına vesile olmanın vermiş olduğu mutlulukla ekipteki arkadaşlarımızla birlikte evlerimize döndük" dedi.