2011'in İlk Gününü Denizde Geçirdiler

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde yaşayan bir gurup yabancı uyruklu Türk vatandaşları 2011 yılının ilk gününde denize girdi.

2011'in İlk Gününü Denizde Geçirdiler
Turgutreis beldesinde yaşayan aralarında İngiliz, İskoç ve İsveç vatandaşların olduğu 30 kişi, Günbatımı Plajı'nda bir araya geldi. Denize girerek kendi ülkeleriyle Türk bayraklarını açan guruba bazı Türk vatandaşları da eşlik etti. Yaklaşık 10 dakika denizde kalan guruptakiler yeni yılın ilk gününde böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler. İngiliz 61 yaşındaki John Sayweel, arkadaşlarıyla bir süre önce toplanarak farklı bir organizasyon yapmaya karar verdiklerini ifade
ederek, "Bodrum Sağlık Vakfı'nda eğitim gören öğrencilere yardım etmek ve sorunlarına dikkati çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Turgutreis'te yayan İskoç vatandaşı Raymond Dunlop ise havanın çok güzel olduğunu ve Türkiye'de yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Yıldırım Koçak isimli işletmeci ise etkinliğe Türk vatandaşları olarak destek verdiklerini dile getirdi.
(EA-HO-Y)