2011'e kar yağışıyla giren Erzurum'da yöneticiler mutlu

Erzurum'da 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na 26 gün kala yağan kar şehrin yöneticileri tarafın

Erzurum'da 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na 26 gün kala yağan kar şehrin yöneticileri tarafından sevinçle karşılandı.

Yüzyılın en kurak kışını yaşayan Erzurum'a dün akşam saatlerinde yağmaya başlayan kar, başta Vali Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler olmak üzere herkesi sevindirdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük kış sporları yatırımının yapıldığı Erzurum'da kar yağmadığı için geçen ay kayakla atlama ve kuzey kombine kayakla koşu yarış pistlerine kamyonlarla taşınan milyonlarca ton karla test yarışmaları gerçekleştirilmişti. Vatandaşlar ve bazı din görevlileri kış oyunları öncesinde Erzurum'a kar yağması için duaya çıkmıştı.

2011 Kış Oyunlarının organizasyonunda önemli bir konuma sahip olan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, geç kar yağışının kendisi için sürpriz olmadığını söyledi. Vali Öztürk, geçen yıl da aralık ayının sonlarında kar yağdığını ifade etti. Meteorolojik verilere göre Erzurum'a ocak ayında kesinlikle kar yağdığına dikkat çeken Vali Öztürk, "Benim için ocak ayının ilk gününde kar yağması sürpriz olmadı. Geçen yıl da kar bu zamanlarda yağmıştı. Dolayısıyla bu yağışlar sürpriz sayılmaz. Bu yılın kar yağışı açısından geçmiş senelerden farkı yok. Ocak ayında Erzurum'a karın yağmaması olay olurdu. Eğer Erzurum'a kar yağmıyorsa Türkiye'nin hiçbir yerinde de yağmayacak demektir. Beklentimiz oyunların başlayacağı güne kadar daha da kar yağacağı yönündedir. Bunun için dua ediyoruz." dedi.

KARIN YAĞACAĞINDAN ENDİŞEMİZ YOKTU

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise ocak ayının ilk günlerinde kar yağışı beklentisi içinde olduklarını anlattı. Başkan Küçükler, karın geç düşmesinin belediye hizmetleri açısından faydalı olduğunu vurguladı. Küçükler, belediye olarak 2011 Kış Oyunları'nın sunumunda aksaklık yaşanmaması için suni kar sistemin devreye sokulduğunu ve suni kar yapımında kullanılacak olan suyun ise takviye olarak göletlere taşındığını dile getirdi.

Ocak ayının ilk gününde karın yağmasıyla mutlu olduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, "Biz zaten ocak ayında kar yağışı bekliyorduk. Şahsen kar yağışı konusunda endişem yoktu. Hamdolsun Ocak ayının ilk günü karın yağması bizim için hayırlı oldu. Karın yağmasına mutlu olduk ve sevindik." şeklinde konuştu.