Giresun'da Chp İle Memur-sen Arasındaki İmar Rantı Polemiği Sürüyor

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş ve Memur Sendikaları Giresun Temsilciliği arasındaki imar rantı polemiği sürüyor.

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş'in Memur-Sen'e yönelik imar rantı iddialarına belge olarak belediye imar planındaki değişiklikleri göstermesinin ardından bir açıklamada Memur-Sen'den geldi. Memur-Sen Giresun İl Temsilcisi Kerim Süral yaptığı açıklamada, CHP İl Başkanı Gezmiş'in sapla samanı karıştırdığını söyledi. Süral, açıklamasında "Müteahhit Aykut Ağa sapla samanı karıştırmıştır. SS. Giresun Memur-Kent Konut Yapı Kooperatifi ile Memur-Sen Tüzel Kişiliğini karıştırıyor. Her iki kuruluş da ayrı tüzel kişiliği haizdir. Memur-Kent Konut Yapı Kooperatifi'nin TOKİ ile yaptığı Toplu Konut'tan 354 Giresunlu dar gelirli memur ailesi yararlanıyor. Aile fertleriyle yaklaşık 2000 Giresun evladı bundan yararlanacak toplu konut için arsa birleştirmek, ada içinde tadilat yaptırmak, biraz daha Giresun evladına daire kazandırmak suç mu? Bu rant ise toplam 354 üye bundan yararlanmıştır. Hem bu üyeler her sendikadan da vardır. Kamu-Sen ve KESK'li Sosyal Demokrat üye de vardır. Hepsi de 'evet' verecek değildir. Gariban Memurlar yıllarca ev sahibi olamamış, şimdi gözleri ışıldıyor. Yıllarca kirada durmuş, ev sahibi olamamış. Şimdi kira öder gibi 15 yılda konut kendisinin olacak. Bundan niye gocunuyorsunuz? CHP'li olarak TOKİ'nin milleti ev sahibi yapmasını mı kıskanıyorsun, yoksa babanın parası ile Müteahhit Aykut Ağa olarak daire satışınız mı düştü? Daireleriniz elinizde mi kaldı? Gezmiş'in bahsettiği meclis kararının Giresun Belediye Meclisi tarafından alınmış olduğunu görmezden gelerek bir siyasi partiye mal ediyor. Biz tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Hak ve özgürlüğü genişleten kim varsa destekliyoruz, temel hak ve özgürlüklere CHP'li Aykut gibi barikat kuran kim varsa da eleştiriyoruz. Ayrıca Giresun Belediyesi'nin 2008'de aldığı karar tarihinde ortada referandum mu vardı? Nasıl ilişkilendiriliyor, kendisi müneccim mi? Bu milleti cahil sanarak beynini bulandırmaya çalışıyor" dedi.
"Eğer meclis kararı usulsüz ise neden o zaman ki red veren CHP'li meclis üyeleri İdare Mahkemesi veya Danıştay'ca iptal ettirmemişler iftiralarını ispat edemedikçe göz boyamaya çalışıyorlar" diyen Süral, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Sadece İllüzyon yapıyor. Bunun hesabını Cumhuriyet Başsavcılığı'na verecek. Hem de Memur-Kent konutlarıyla ilgili de kendimiz araştırılsın diye de Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunduk. Aykut Ağa bilsin ki, müteahhitlerin aksine kooperatiflerin kar amacı yoktur. Üyelerinin yararına çalışır. Şayet Memur-Kent Kooperatifi'nin rant hesabı olsaydı Aykut Gezmiş'in de imzasının olduğu 09.06.2010 tarihli Giresun Belediye Meclisi'nin 258 nolu kararı ile bir kısım inşaat hakkımızdan vazgeçip yeşil alanın genişletilmesini ister miydi? Kendisi inşaatlarında hiç inşaat alanını daraltmak, yeşil alanı genişletmek için Belediye'den karar istemiş mi? Yoksa kendisi Bulancak Ayvasıl'da tüm komşularını rahatsız edecek şekilde o güzelim yeşil bölgeyi betonlaştırır mıydı? Hem bu haksız inşaatını Ordu İdare Mahkemesi niye durdurmuş, açıklasın da görelim.Acaba bu kararı Danıştay'da bozdurmak için mi mevcut Yüksek Yargı'daki kast sisteminin devamını istiyor?"