Ödemiş Belediye Çalışanları Bayram İkramiyelerini Aldı

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle memurlardan sonra işçilerle Destek Hizmet Birimi tesislerinde bir toplantı yaptı

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle memurlardan sonra işçilerle Destek Hizmet Birimi tesislerinde bir toplantı yaptı. Toplantıda belediye çalışanlarına hitaben bir konuşma yapan Bekir Keskin, Ramazan ayı öncesi ikramiyelerin hesaplara yattığı müjdesini verdi.
Keskin, geçtiğimiz yıldan beri uzlaşmaz tutum sergilediğini iddia ettiği Hak-İş sendikasının tavrı sonucunda işçilerin mağdur olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Değerli arkadaşlar sendikalarla sorununuz öyle veya böyle çözülsün. Hak-İş, işe siyasal olarak bakıyor. Hak-İş'in istediği koşulları bundan altı ay önce imzalayıp faksladım. Keşke gerçek anlamda çözüm olsaydı. Bir sürü alacağınız var. 26 işçi arkadaş bir araya gelin bu sorunu sendika yetkilileri ile görüşün. Alacaklarınızı ödeyelim. Sendika konularında 4-5 kişinin takip etmesi yeterli değil. Hakkınızı aramak en doğal hakkınız. Gerekirse sizlere otobüs tahsis ederek sendikal haklarınızı aramak için İzmir'e göndereyim. Bir Ödemiş ve bir de Konak anıtına siyah çelenk bıraktığınızda, bölge gazetesi konuyu manşete taşır. Siz bu zorluğu hak etmiyorsunuz. Bizde 500-600 milyar lira alacağınız var. Hak-iş önce siyaset yapıyor, sonra hakkınızı korumaya çalışıyor. Halbuki sendikada siyaset 2. planda olmalı. Onlar yer değiştirmiş. İki yıl dediler. İmzaladım, işveren olarak ben daha ne yapayım."
Ödemiş'te yürütülen alt yapı çalışmalarıyla ilgili çalışanları hakkında da bilgi veren Keskin daha sonra şunları söyledi: "Ödemiş'te güzel işler başardınız. Bu çalışmalarda en büyük pay sizlerin. Bundan 1,5 ay önce tarla olan fuar alanının bugün gezilebilecek güzel bir fuar alanına çevirdiniz. Kimse Ödemiş'te lafa bakmıyor. Vatandaş icraat istiyor. Bir yıl birbirimizi tanıma dönemi oldu. Şimdi 5. vitese taktık yolda gidiyoruz. Perşembe pazarı da 19 Mayıs 2011 yılında bitecek. Sırada et kombine tesisi var. Biyogaz santrali var. Mandıraların ön arıtma tesisleri var. Dönem sonunda iyi işler yaparak görevi tamamlamak istiyoruz.Benim için sizin hangi sendikada olduğunuz önemli değil. Hak-iş, Türk-iş, Disk fark etmez. İnsanlar güzel eserleriyle anılır. Ahrandı çay bahçesini elle yaptık. Bu sizlerin eseri. Bu birimde projesi hazır, modern soyunma odası, duş ve toplantı salonu için sizlere yeni bir yer yapacağız."