Mehmet Ağar: Ergun Saygun ile ne telefonla ne de yüz yüze hiçbir görüşme olmadı (Özel)

Dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Ergin Saygun'un, genel başkanlık yaptığı dönemde Mehmet Ağar'ı arayarak telkinde bulunduğu iddiala

Dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Ergin Saygun'un, genel başkanlık yaptığı dönemde Mehmet Ağar'ı arayarak telkinde bulunduğu iddiaları, Mehmet Ağar tarafından yalanlandı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklama yapan Mehmet Ağar, gazeteci Şamil Tayyar'ın son kitabı 'Çelik Çekirdek'te yer aldığı belirtilen, Saygun'un kendisi ile görüştüğü iddiasını kesin bir dille yalanladı.

Saygun ile bir görüşmenin asla söz konusu olmadığını belirten Ağar, şu açıklamayı yaptı: "İfade edilen Ergün Saygun ile görüşme kesinlikle olmamıştır. Resmi devlet görevlerinde olduğum süreler dahil siyasi hayatımın içinde de Ergun Saygun ile ne telefonla ne de yüz yüze hiçbir görüşme olmadı. Tesadüfen bile karşılaşmadık.

Ben arzu ederdim ki, sayın yazar, benimle görüşse idi bu gerçeği net olarak alırdı. Siyasi dönemdeki bütün konuşmalarım, ayrıldığım kongre de dahil olmak üzere yaptığım bütün konuşmalarda, milletin dışında hiçbir gücün siyaseti etkilemesinin söz konusu olamayacağını defalarca belirttim. Dolayısıyla böyle bir konuşma asla söz konusu değildir ve olmamıştır."