Seydibey'de Patates Alım Kampanyası Start Aldı

Türkiye'nin en büyük kurulu üretim kapasitesine sahip olan Seydibey Patates Entegre Üretim Tesisleri'nde 2010-2011 patates alım kampanyası düzenlenen bir törenle başladı.

Seydibey'de Patates Alım Kampanyası Start Aldı
Bayavşar Seydibey Patates Entegre Üretim Tesisleri'nde gerçekleştirilen patates alım kampanyası törenine Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları ve Anadolu Birlik Holding çalışanları katıldı. Törende bir konuşma yapan Anadolu Birlik Holding CEO'su ve İcra Kurulu Üyesi Baydu Veznedaroğlu, törene katılanlara Pankobirlik Genel Başkanı, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'un selam ve sevgilerini ileterek, "Yönetim Kurulu Başkanımız Recep Konuk, yurtdışında olması nedeniyle törene katılamadı. Konya Şeker'in ana iş kolu şeker ancak yıllar içerisinde iş kolu gelişip büyüdü ve bunun sonucu olarak Çumra'da ikinci büyük şeker fabrikası 2004 yılında devreye girdi. Çumra Şeker'i diğer yatırımlarımız izledi ve Konya Şeker bir dev haline geldi. İstanbul Sanayi Odası'nın 500 büyük şirket sıralamasında 36. büyük şirket olduk. Bu sizlerin ve bizlerin ortak çabasıyla gerçekleşmiş olan son derece önemli ve değerli bir başarıdır" dedi. Seydibey Patates Entegre Üretim Tesisleri'nde günümüzün en modern teknolojilerinin kullanıldığını ve Türkiye'nin en büyük kurulu üretim kapasitesine sahip olduklarını dile getiren Veznedaroğlu, "Asıl amacımız ana ürünümüz pancara alternatif ürünler ortaya çıkarmak ve münavebe bitkilerini geliştirmektir. Bunları yaparken siz değerli çiftçilerimizin gelir seviyelerinin de artmasını istiyoruz. Sizlere alternatif tarım ürünlerin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve bu sayede de gelir seviyelerinizin bölgemizde yukarı doğru çıkartılmasını hedefliyoruz. Patates, pancar ve bizim son 5 yıldır denemelerini sürdürdüğümüz, iki yıldır da aramızda bulunan değerli bazı dostlarımızın ekimini gerçekleştirdiği Kanola bitkisini de üçüncü münavebe bitkisi olarak bölgemizde geliştirmek ve yaygınlaştırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
HEP BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ
Biz büyüdükçe, işimizi geliştirdikçe önümüzdeki yıllarda ekim alanları da artacaktır diyen Baydu Veznedaroğlu şunları söyledi: "Tohumla ilgili çok ciddi çalışmaların içerisindeyiz. Beta Tohumculuk şirketimizde pancar tohumunun yanında patates tohumunu da kendimiz üretip, siz değerli çiftçilere dağıtacağız. Yani tohumumuzun sürdürülebilir kalitesinden, tohumun yüksek verimliliğinden emin olmak istiyoruz. Patates üretimi çok fazla emek isteyen, çaba isteyen, dikkat isteyen bir ziraat faaliyetidir. Gübre, çapa ve ekim zamanını çok iyi organize etmeliyiz. Fabrikamızın Türkiye'nin en büyük kapasiteli fabrikası olduğunu söyledim. Bunu Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Recep Konuk'un vizyonu ile yaptık. Bu bölgenin insanı pancarın yanında patatesi de ekebilsin, patatesten de gelir ve karlılık elde edebilsin diye gerçekleştirdik."
HER YERDE PRATİKO OLACAK
Tesislerin saatte 12 ton patates işlediğini, Türkiye'de 60'ı aşkın bayilerle otellere, restaurantlara ve fastfoodlara ürünleri ulaştırdığına dikkat çeken Baydu Veznedaroğlu, "Bu dağıtım ağımız, yaygınlığımız her geçen gün arttıkça, fabrikamızda işlediğimiz ürünlerin miktarını da artırmış olacağız. Üretimde verimliliğe, üretimde kaliteye son derece büyük önem gösteriyoruz. McDonalds, Türkiye restaurantlarında bizim ürünlerimizi kullanıyor. Bu yüksek kalite standardını buradaki fabrikamızda sağlamış olmaktan dolayı hepimiz adına son derece gururlu ve mutluyuz. Tesislerimizde parmak patateslerin tüm çeşitlerinin üretimi yapılıyor. Diğer taraftan da yeni yatırımlar yapılmaya devam ediyor. Yeni yatırım kapsamında Patates Kroketi üretmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki ay bununla ilgili makineler getirilip montajına başlanacak. Böylelikle parmak patatesin yanında Kroket üretimi de yapılacak. Bu arada soğan halka denilen yeni bir ürüne de kavuşmuş olacağız" dedi.
BİYOGAZ ÜRETİLECEK
Patates kabuklarından ve atıklarından Biyogaz elde edileceğini belirten Anadolu Birlik Holding CEO'su Baydu Veznedaroğlu, önümüzdeki Nisan ayında tesislerin kurulacağını ve buradan elde edilen gazların da tesislerde kullanılarak enerji maliyetlerinin düşürüleceğini bildirdi. Veznedaroğlu, Konya Şeker için büyüme ve yatırımın çok önemli olduğunu, yapılan her yatırımın bölge çiftçisine ve bölgenin üretimine yeni bir katkı vereceğini söyleyerek, "Bu vizyonla önümüzdeki dönemde de çeşitli alanlarda yeni yatırımlarımızı sizlerle paylaşıyor ve bunların gerçekleşme safhalarını sizlerle birlikte yaşıyor olacağız. Türkiye'nin 36. büyük şirketi olduk. Bizim için önemli olan devler ligindeki yerimizi koruyarak, Konya'nın gururu olmaya devam etmektir. Yeni kampanya döneminin bol ve bereketli olmasını dilerim" diye konuştu.
Konya'nın dört bir yanından gelen üreticilerin büyük katılımı ile gerçekleştirilen patates alım kampanyasında, Seydibey Patates Entegre Tesisleri'ne ilk ürünü getiren çiftçilere çeşitli hediyeler verildi. Nişasta ve vitamin zengini ürünlerin üretildiği Seydibey Patates Entegre Üretim Tesisleri'nde bu kampanya döneminde üreticilerden 32 bin ton patates alımı yapılacak ve bunun karşılığında da üreticilere 11 milyon liralık ekonomik katkı verilmiş olacak. Pratiko markasıyla dondurulmuş gıda üretimi yaparak piyasada geniş yer bulan ve tüm otellere, restaurantlara ve fastfoodlara ürünlerini ulaştıran Seydibey Patates Entegre Üretim Tesisleri, önümüzdeki günlerde yeni ürün çeşitlerini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.