Kadir Topbaş: Şehir hatlarıyla ilgili yeni bir şirket kurduk

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) özelleştirilmesi konusundaki çalışmaların son noktaya ulaşt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) özelleştirilmesi konusundaki çalışmaların son noktaya ulaştığını söyledi. Şehir hatları ile ilgili yeni bir şirket kurduklarını açıklayan Topbaş, "Bu şirket 5 milyon lira sermaye ile kuruldu. 14 iskelede 34 gemi ile İstanbul Boğazı'nda Haliç'de ve adalarda hizmet verecek." ifadelerini kullandı.

Sanatçı Metin Şentürk'ü kabul eden Kadir Topbaş, Şentürk'ü aracına kadar uğurladıktan sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İDO'nun özelleştirilmesinin önündeki engelin kalktığına yönelik haberlerin sorulması üzerine Topbaş şu açıklamayı yaptı: "İDO ve İGDAŞ gibi şirketlerin özeleştirilmesi konusunda çalışmalar son noktaya geldi. İDO'da özellikle bizim şehir hatları olarak bildiğimiz Şirketi Hayriye'nin 1851'de kurulmuş olan şehir hatlarını tekrar ihdas ettik. Bir şirket kurduk. 5 milyon lira sermaye ile 14 iskelede 34 gemi ile İstanbul Boğazı'nda Haliç'de ve adalarda hizmet verecek. Bu sistemin devam etmesini istiyoruz. Programı buna göre yaptık, satışını düşündüğümüz İDO mevcut feribotlar ,deniz otobüsleri, Ambarlı, Bandırma arasında düşündüğümüz RO-RO hatları ile birlikte hazırlıkları yapılıyor onu da önümüzdeki birkaç ay içerisinde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Özellikle şehrin kendi nostaljisi olan şehirliye çok büyük hizmeti veren bu gemilerin İstanbul'daki seyri devam edecek."

Yeni eğitim yılının başlaması ve trafikteki tedbirlerin hatırlatılması üzerine Topbaş, "Birinci günü sisten dolayı trafikte deniz ulaşımın da sıkıntı yaşandı. Trafik kazalarından dolayı bazı şeritlerde sıkıntı yaşandı. İstanbullulardan bu hafta sonuna kadar özellikle bireysel araçlarını ders saatlerinde ders başlangıcı ve okul dağılımı sıralarında dikkat etmelerini rica ediyorum. Toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini rica ediyorum. 14 milyonluk ülke özelliği gösteren İstanbul'da bu hassasiyet gösterilmezse sıkıntı yaşarız." diye konuştu.