Hasta Yatağından Okul Açılışına Geldi

Avukat Ahmet Ulucan, 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılı için yapımını üstlendiği ilköğretim okulunun açılışını görmek için hasta yatağından tören alanına geldi.

Hasta Yatağından Okul Açılışına Geldi
Kayseri'nin Barbaros Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Ahmet Ulucan İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle eğitime açıldı. Okulun yapımını üstlenen 83 yaşındaki Ahmet Ulucan hasta yatığından kalkarak katıldığı töreni, arabanın içinde izledi. Törene, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, öğrenciler ve velileri katıldı.
Törende konuşan il Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, "Her konuda rekabet etmenin en büyük yolu eğitimdir. Bir ülkenin gerçek zenginliği eğitimli insanlarıdır. Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Dünyaya yön verecek olan ülkeler teknoloji yarışında başarılı olan ülkeler olacaktır. Bu nedenle eğitime ve teknolojiye büyük önem vermemiz gerekiyor" diye konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, devlet ve hükümet politikası olarak eğitime öncelik verdiklerini anlatarak, "Bilgi çağını yakalamak için vatandaşların tümünün eğitimli olması şarttır" dedi. Öksüzkaya, açılışı yapılan okula katkılarda bulunan Ahmet Ulucan'a teşekkür ederek, "Bu yatırım, devlet ve vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden biridir" ifadesinde bulundu.
Konuşmaların ardından, 1 milyon TL harcayarak 4 katlı ve 18 derslikli ilköğretim okulu yaptıran Avukat Ahmet Ulucan'a, Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata tarafından plaketi verildi.
Plaket takdiminin ardından, Avukat Ahmet Ulucan'ın isminin verildiği okul, kurdelenin kesilmesi ile eğitim ve öğretime açıldı. Okulu gezen AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata okul sıralarında oturarak öğrencilerle bir süre sohbet etti.