Şehit kanını 550 milletvekiline değişmem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül refarandumu öncesi Ağrı'da halka hitap etti.

Şehitler üzerinden siyaset yapanların olduğunu ileri süren Başbakan Erdoğan, tabut gelsin de bunun rantını yiyelim diye el ovuşturanların olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Çetelerin avukatlığını yapan CHP ile MHP aynı safta yer alıyor" dedi.

Şehit cenazeleri üzerinden nemalananların olduğunu iddia eden Başbakan Erdoğan, 'Bir şehidimin 1 damla kanına 500 millet vekilini değişmem' diye konuştu.

İşte Erdoğan’ın Ağrı konuşmasının satır başları:

Bunca yıldır savaş baronları kazandı. Bu ülkeyi bölmek isteyenler kazandı. Biz artık millet kazansın, Ağrı kazansın istiyoruz. Bir vatandaşımın kanına ben 550 millet vekilini değiştirmem. Yeter ki analar ağlamasın. Yeter ki bin yıllık kardeşliğimiz bozulmasın. Ölümden kandan nemalananlar var. Şehitler üzerinden siyaset yapanlar var. Tabut gelsin de bunun rantını yiyelim diye el ovuşturanlar var.

İşte bakın Batman'da konuşuyor Ankara'da çark ediyor. Tunceli'de af diyor Kayseri'de af diliyor.

Milli iradeye boykot diyenler var. Hem demokrasi diyeceksin hem de milletin iradesine baskı uygulayacaksın. Bırak benim Ağrılı vatandaşım sandığa gitsin. Evet derse evet hayır derse hayır desin.

Partim kapatılıyor diye feryat edeceksin ama parti kapatmayla ilgili düzenlemede Meclis'te olmayacaksın. Bu kardeşiniz Ağrı'da konuştuğunu Edirne'de de konuşur.

Çetelerin avukatlığını yapan CHP ile MHP aynı safta yer alıyorlar. Bunlar hiç bir araya gelmezlerdi ama aynı safta buluştular. İşte 12 Eylül bunun hesabını sorma günüdür.

ÇETELERLE MÜCADELEYE EVET Mİ
Ağrı ilkesiz siyaseti sorgulayacak mı? 12 Eylül'de kardeşliğe, dayanışmaya evet mi? Çetelerle mücadeleye evet mi?

Ağrı Asya ve Avrupa arasında bir geçiş noktası. Ağrı turizmle, ticaretle ayağa kalkacak. Fakat bunu istemeyenler var. Ağrı'nın hizmetlere kavuşmasından rahatsız olanlar var. Yoksulluk olsun ki Ağrı'yı istismar edelim diyorlar. İşte biz şimdi bu sisteme çomak sokuyoruz çomak. Bu kirli çarka çomak sokuyoruz. Ağrı'ya üniversiteyi kim kazandırdı. İnanın bu takıma sorun Ağrı'ya üniversite istemiyorlar. Onlar yapamazsınız dediğinde olur olur bal gibi olur deyip İbrahim Çeçen Üniversitesi'ni kurduk.

ONLARA SORUN NE YAPTILAR
Faili meçhullerden, işkencelere karşı en büyük mücadeleyi biz yaptık. Size gelenlere sorun siz ne yaptınız. Çeteler ortaya çıkıyor. Terör örgütüyle çeteler arasındaki iş birliğinin nasıl ortaya çıktığını görüyorsunuz değil mi?

Hakimler savcılar kimlerle neler yapıyor? Bu kirli tezgahlar ortaya çıkıyor. Millete kurulmuş bu çirkin tezgahlar bozuluyor. Daha da iyisi olacak.

BASKILARA BOYUN EĞMEYİN SANDIĞA GİDİN
Ağrı'da, CHP'ye, MHP'ye, BDP'ye oy vermiş kardeşlerimiz olabilir. 12 Eylül'de anayasa değişiklik paketini oylayacaksınız. Ben inanıyorum ki benim insanım darbe anayasasından yana olmayacak milletin anayasasından yana olacak. Hiç bir baskıya boyun eğmeyin ve mutlaka sandığa gidin. Biz hükümet olarak bütün tedbirleri alıyoruz.

Yeni anayasaya kapıyı siz aralayacaksınız. Ağrılı Ahmedi Hani gibi basiret sahibidir. Ağrı Dağı gibi yüce olan bu millet korku nedir bilmeyecektir.

Bizim dışımızda kadınlarımıza sahip çıkan olmadı.

Bundan sonra kimse fişlenmeyecek.

Memurlara toplu sözleşmeye evet mi?

1961 Anayasası'nda bile Anayasa Mahkemesi'nin üçte birini Meclis seçiyordu. İktidar kendini kurtarmak için bunları çıkarıyor diyorlar. Ayıptır ayıp... Yargının anayasal sınırlar içerisinde kalmasına evet mi?

HSYK diye bir kurumumuz var. Niye rahatsız oluyor CHP, çünkü orası HSYK onların arka bahçesi olmaktan çıkıyor.

Huzurunuzda İbrahim Çeçen Bey'e çok teşekkür ediyorum. Üniversitenin kampüsünü o inşa ediyor.

2010 2011 yılı öğretim yılında orta öğretimde okuyan kız çocuklarının taşımalı eğitim masrafını biz karşılayacağız.

Hükümetimize çamur atıyorlar hayvancılığı desteklemiyorlar diye. Biz 2009 yılında 13 trilyon yardım yaptık. Bunun yanında Ağrı Et Kombinası'nı yeniden hizmete sunduk. Bugüne kadar burada 10 bin hayvan kestik. Üreticilerimize 18 trilyon para ödedik.

CHP ve BDP arkadaşlarına güvenmediler. Şimdi diyorum ki söz sizde... Karar sizde mühür de sizde... Öyleyse sevdamız millet kararımız...