Milli takım 'sahte' çıktı!

7 Eylül tarihinde Bahreyn ile Togo milli takımları oynanan hazırlık maçında büyük bir skandal yaşandı. 3-0 Bah...

7 Eylül tarihinde Bahreyn ile Togo milli takımları oynanan hazırlık maçında büyük bir skandal yaşandı. 3-0 Bahreyn'in üstünlüğüyle sonuçlanan maçta sahaya çıkan Togolu oyuncuların hiçbirinin gerçek Togolu milli futbolcular olmaması herkesi şoke etti. Togolu yetkililer Bahreyn'in baºkenti Manama'ya o tarihte maç için milli oyuncularını göndermediklerini söylerken, Bahreynli yetkililer ise karşılaşmayı organize eden ajansın kurbanı olduklarını belirtiyorlar.

Togo Spor Bakanı Christophe Tchao haberleri duyunca şok olduğunu söyledi. Jeune Afrique dergisine açıklamalarda bulunan Bakan Tchao, "Bizi kimse maç hakkında bilgilendirmedi. Bu olaya karışan herkes hakkında soruşturma başlatacağız" dedi.

Bahreyn Futbol Federasyonundan bir yetkili Gulf Daily News gazetesine yaptığı açıklamada, karşılaşmayı son yıllarda çalıştıkları profesyonel bir ajansın organize ettiğini söyledi. Federasyon yetkilisi, "Togo maçıyla ilgili olarak oyuncuların pasaportları gibi bütün belgeler tarafımıza ulaştı. Bunlar Togo Futbol Federasyonunun resmi belgeleriydi. Bazı kişilerin bu oyuncular ve takım hakkındaki şüphelerini duyana kadar her şey kuralına uygun gözüküyordu. Bunları duyduğumuz zaman hepimiz şaşkına döndük.
Resmi belgelerimiz ve FIFA'dan verilen onayımız da vardı. Ajansla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Bahreyn ile Togo arasında oynanan sahte maçtan 3 gün önce, gerçek Togo milli futbol takımı Afrika Uluslar Kupası elemelerinde Botswana ile deplasmanda karşılaşmış ve maçtan 2-1 mağlubiyetle ayrılmıştı.