Leylanın Evi İstek Üzerine Tekrar İzmir'de

Tiyatrokare'nin dev prodüksiyonu 'Leyla'nın Evi' tiyatro oyunu seyirciden büyük ilgi görüyor

Leylanın Evi İstek Üzerine Tekrar İzmir'de
Tiyatrokare'nin dev prodüksiyonu 'Leyla'nın Evi' tiyatro oyunu seyirciden büyük ilgi görüyor. Kocaeli, Antalya, Eskişehir, Ankara'nın ardından son olarak Bodrum'da kapalı gişe oynanan ve yaz başında İzmir'de büyük ilgi gören oyun genel istek üzerine 22 ve 23 Eylül 21.00'da Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu'nda tekrar İzmirlilerle buluşacak.
Zülfü Livaneli'nin kaleminden titiz bir çalışma sonucunda tiyatroya uyarlanan, kitabı 60 baskı yapan "Leyla'nın Evi" muhteşem dekoru, müzikleri ve sinematografik kurgusuyla sezonun en iddialı yapımları arasında yer alıyor.
Zülfü Livaneli'nin ilk kez bir kitabı tiyatroya uyarlandı. Yaklaşık 1 yıl süren hazırlık aşaması ve provaların ardından sahnelenmeye başlanan oyun altı aydır Türkiye'yi geziyor ve 8 Ekim'de İstanbul'da sahnelenmeye başlıyor. "Leyla'nın Evi" için Livaneli'nin bestelediği ve Ayça Varlıer'in seslendirdiği "Duisburg" adlı hip hop şarkı Bayülgen'in Disko Kralı'nın ardından, internette de tıklanma rekoru kırıyor. Yönetmenliğini Nedim Saban'ın yaptığı oyunun başrollerinde Celile Toyon, Ayça Varlıer, Onur Bayraktar, Nuri Gökaşan, Volkan Severcan, Melda Gür, Bülent Seyran, Ethel Mulinas, Meral Asiltürk yer alıyor. Leyla'nın Evi sahne dönüşümlerini muhteşem sinemasal efektler ve filmler ile anlatırken, geçmişe dönen sahneleri de unutulmayan barkovizyon imajları ile canlandırıyor. Ayça Varlıer'in söyleyip dans ettiği, Zülfü Livaneli'nin Hip Hop parçası "Duisburg" ve yine Livaneli'nin şarkılarından oluşan müziklerle ve eski İstanbul görüntüleriyle; Leyla'nın gözünden İstanbul'un dünü ve bugünü anlatılıyor. Sinematografik anlatım ve müziklerle oyunun temposu artarken seyirci, değişen değerleri gözyaşları içinde sorguluyor.
Eleştirmenlerden Yönetmen Nedim Saban, dekor, ışık ve müzik üçlüsüne, oyunculukları da ekleyerek; "Leyla'nın Evi'ni" o kadar güzel yönetmiş ki, oyunun sonunda özellikle romanı okumuş izleyiciler olarak ayakta alkışladık" yorumunda bulundu.