Hollywood Starlarının Saç Uzmanı Türkiye'de

Türkiye'ye gelen Hollywood starlarının saç uzmanı Michael Bernstein, saçı dökülen siyasilere önerilerde bulunarak, "Siyasetçiler aşırı stres nedeniyle saçını kaybediyor

Türkiye'ye gelen Hollywood starlarının saç uzmanı Michael Bernstein, saçı dökülen siyasilere önerilerde bulunarak, "Siyasetçiler aşırı stres nedeniyle saçını kaybediyor. Onlara tavsiyem politikayı bıraksınlar" dedi.
John Travolta, Cher, Liz Taylor, Farrah Fawcett, Brad Pitt gibi dünyaca ünlü birçok starın saç sağlığını emanet ettiği Michael Bernstein, Türkiye'ye geldi. İstanbul Nişantaşı'ndaki Akademi Saç Terapi Merkezi uzmanlarıyla birlikte bir hafta boyunca saç sağlığına ait bilinmesi gereken noktaları anlatacak olan Michael Bernstein, basın mensuplarına saç sağlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bernstein, birçok dinde bayanların saçının örtülmesinin emredildiğini ifade ederek, "Bu da saçın ne kadar önemli bir
şey olduğunu ve saçın çekiciliğini simgelediğini göstermiştir. Parlak ve dolgun saçlar sağlıklıdır demektir. Erkeklerde genetik olarak dökülmeler söz konusu. Kadınlarda ise aşırı diyet yapma, stres, kansızlık gibi etkenler kelliğe neden oluyor. Eğer bir erkeğin saçı döküldüyse, saçı geri getirme anlamında bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Ama zamanında erkekler bize gelirse onların saçını geriye getirmek için tedavi uyguluyoruz. Kadınlarda ise başarılı olma oranımız yüzde 96" dedi.
Saçı dökülen erkeklere 35 yaşından sonra hiçbir şekilde tedavi yapılamadığını kaydeden saç uzmanı Michael Bernstein, erkeğin saçının 16 yaşında dökülmeye başladığını söyledi. Bernstein, "İşte o andan itibaren bize gelirse bir şekilde saçını geri kazanması konusunda tedavi uyguluyoruz. Birçok yöntemimiz var" diye konuştu.
Bernstein, saçları dökülen siyasiler için de önerilerde bulundu. Bir başbakanın göreve geldikten birkaç yıl sonra saçlarının beyazlayıp, dökülmeye başladığını anlatan Bernstein, "Bunun nedeni aşırı stres. Aşırı stres adrenaline neden oluyor. Adrenalin de testesteron hormonunun aşırı çalışmasına neden oluyor. Siyasetçiler de aşırı stres nedeniyle saçını kaybediyor. Onlara tavsiyem politikayı bıraksınlar" şeklinde konuştu.
Kadınlarda ise aşırı stres nedeniyle saç dökülmelerinin görüldüğünü anımsatan ünlü saç uzmanı, "Genelde çalışan kadınlarda aşırı stres söz konusu. Bu nedenle saçların dökülmesine neden oluyor. Saç derisi ve özellikle saç kıran sorunu çözebiliyoruz. Ama dediğim gibi bunların çözümü geç kalmamaktan geçiyor. Mutlaka bu bilim dalına güvensinler ve bize gelsinler" dedi.
Michael Bernstein, 1-7 Eylül tarihleri arasında Nişantaşı'ndaki Akademi Saç Terapi Merkezi'nde saç sorunlarına ilişkin bilgiler verecek.