Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhubaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Köşkü'nde Japon Wakayama Bölgesi Valisi Tashıma'yı kabul edecek. (14.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Boğ

Cumhubaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Köşkü'nde Japon Wakayama Bölgesi Valisi Tashıma'yı kabul edecek. (14.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran'ı Başbakanlık İstanbul Ofisi'nde kabul edecek. Erdoğan, Memur-Sen'in Harbiye Kongre Merkezi'ndeki iftar yemeğine katılacak. (17.30-19.45)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bartın Valiliği'ni ziyaret edecek, Apdipaşa beldesinde açık hava mitingine katılacak, Bartın iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yapacak. Bakan Dinçer, ayrıca, Amasra Türkiye Taşkömürü Kurumu işçilerini ziyaret edecek ve işçilerle maden ocağında iftar yapacak. (13.30-14.00-16.00-18.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, incelemelerde bulunmak üzere Ağrı'ya gelecek. (18.00)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla ve Aydın'da bazı inceleme ve temaslarda bulunacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Haydarpaşa-Gebze ile Sirkeci-Halkalı arasında işleyecek yeni banliyö setlerinin hizmete verilmesi nedeniyle Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında düzenlenen törenlere katılacak. Yıldırım, Marmaray Sirkeci İstasyonu'nda incelemede bulunacak. (10.00/11.00/13.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile birlikte İstanbul'dan İslamabad'a gidecek. (16.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çankırı'da çeşitli temaslarda bulunacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Adana Ceyhan'daki programına ve Osmaniye ve Hatay'daki mitinglerine katılacak. (14.00-15.00-17.30)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, referandum çalışmalarına İstanbul'da devam edecek. Genel Sekreter Mustafa Destici ise Eskişehir'de referandum çalışması yapacak.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, referandum çalışmalarını Düzce'de sürdürecek.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, DP Ankara İl Teşkilatı'nın, Atlı Spor Kulübü'nde vereceği iftar yemeğine katılacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ağustos ayı ihracat rakamlarını basın toplantısıyla açıklayacak. (11.00)

Ankara'da görev yapan avukatlar, Ankara Adliyesi önünde cübbeleriyle eylem yapacak. (11.00)

İzmir Alperen Ocakları, Ayasofya'da Ramazan Bayram Namazı kılınması için Büyük Birlik Partisi İzmir İl Teşkilatı önünde toplanıp, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak. (15.30)

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Erzurum Şube Başkani Hikmet Ateş, referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Kuzedoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından mali destek programlarıyla ilgili toplantı yapılacak. (13.30)

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsrail ve Filistin arasında doğrudan yapılacak görüşmeler öncesi taraflarla bir araya geldi.

ABD Başkanı Barack Obama, 'Irak'ı Özgürleştirme Operasyonu'nun sona erdiğini bildirdi. ABD'nin Irak'a söz verdiği sorumlulukları yerine getirdiğini belirten Obama, "Artık ülke içindeki sorunlara ağırlık vermenin zamanıdır" dedi.

SPOR

Spor Toto Süper Lig lideri Bursaspor, lige verdiği 3 günlük aranın ardından Özlüce Tesisleri'nde toplanıyor. Yeşil-beyazlı takım, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü karşılaşacağı Eskişehirspor maçı hazırlıklarına başlayacak. (20.30)

Spor Toto Süper Lig'in 4. hafta maçlarının hazırlıkları kapsamında Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor, Beşiktaş ise kendi evinde Ankaragücü ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam edecek. (10.00)

FIBA2010 Dünya Basketbol Şampiyonası gruplarında 4. maçlar oynanacak. Türkiye, grubundaki 4. maçında Porto Riko ile karşı karşıya gelecek. (21.30)

A Milli Futbol Takımı, Kazakistan maçının hazırlıklarını Astana'da yapacağı antrenmanla sürdürecek.