Eruh Belediyesi Alt Yapı Çalışmalarına Başladı

Eruh Belediyesi, bir kepçe ve iki traktörle alt yapı çalışmalarına Dih Mahallesinde başladı

Eruh Belediyesi, bir kepçe ve iki traktörle alt yapı çalışmalarına Dih Mahallesinde başladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay, 2009 seçimlerinin ardından belediyeyi devraldıklarında toplam 1 trilyon borç olduğunu belirterek bu borcun büyük kısmı belediye işçilerinin ödenmeyen SSK ve işçi primleri olduğunu ve hepsinin ödendiğini söyledi.
Eruh ilçesinde, 2009 yılı Mart ayından bu yana yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Eruh Belediye Başkanı M. Melih Oktay, Eruh ilçesinin alt yapısının köklü olarak değiştirileceğini belirterek, "Eruh'un hiçbir mahallesinde alt yapı olarak hiç çalışma olmamıştı ve bu sorun vatandaşları mutsuz ediyordu. İlçemizin alt yapısının olmaması bizler için acı verici, onun için öncelikle hizmet olarak ilçemizi daha modern bir kente dönüştürmek maksadıyla çalışmalara başladık. Maliyeti yüksek olan alt yapı
çalışmasını proje düzenleyerek iller bankasına gönderdik. Proje kabul edildi fakat öncelik bizim belediyemize verilmedi. Mecburen biz belediye olarak imkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen çalışmalarımıza ara vermemek üzere başladık."
Dih Mahallesi'nin alt yapısının çok bozuk olduğunu anlatan Oktay, şunları söyledi: "İçme suyu ve kanalizasyonu birbirine karışmış durumda ve bunu bir an önce vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek bu sorunu önlememiz gerekmektedir. Dih Mahallesi, Eruh'un en eski yerleşim merkezi olduğu için çoğu sokaklar birbirine yapışık ve mahallenin toprak evlerden oluşması bizim çalışmalarımızı engelliyor. Bizim öncelikle bu dar sokakları genişletmemiz gerekiyor. Allah göstermesin yangın ve hasta durumlarında
vatandaşlarımıza ulaşmamızda sıkıntı yaşayabiliriz. Araç olarak imkanlarımız çok az. Belediyeyi devraldığımızda iki traktör, bir kepçe ve bir itfaiye aracı vardı. Biz bu araçlarla çalışmaları yapıyoruz. Siirt belediyesinin bize kiraladığı bir kamyonla hafriyat çekiyoruz."