G.Saray artık şampiyon olur

Galatasaray Zvjezdan Misimoviç'e kavuşmak için günleri değil, saatleri sayıyor. Transferi bankalar Türkiye'de ...

Galatasaray Zvjezdan Misimoviç'e kavuşmak için günleri değil, saatleri sayıyor. Transferi bankalar Türkiye'de tatil olduğu için dün sonuçlandırılamayan Boşnak yıldızı, Türk futbolunu da çok iyi tanıyan Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Saffet Susiç'e sorduk. İşte deneyimli teknik adamın sarı-kırmızılıların yeni transferi hakkında SABAH'a yaptığı değerlendirme: "Misimoviç, Bosna Hersek'in en iyi iki futbolcusundan biri. Diğeri de artık eski takım arkadaşı olan bir başka oyuncum Dzeko. Neden mi? Dzeko, Misimoviç gelmeden Wolfsburg formasıyla sadece 8 gol atarken, onun transfer edilmesiyle bu rakam iki sezonda ortalama 24 oldu. Bir futbolcu öncelikle iyi insan olmalıdır. Zvjezdan da çok iyi bir insan. Çok çalışkandır, antrenmanlarda en çok çaba sarf eden odur. Maçta taktiğin yetmediği ve takımının sıkıştığı anlarda, kontrolü eline alır. Şut atar, gol atar, asist yapar. Kısacası o karşılaşmayı kazanmak için yüzde 100 değil, yüzde 110 çaba sarf eder. Kaybederse yıkılır, kazanırsa dünyanın en mutlu insanı odur."

O YOKSA WOLFSBURG DA YOK
Kendisi de eski ünlü bir futbolcu olan Susiç, Misimoviç'in transferinin ardından Galatasaray ve iyi tanıdığı Türkiye Ligi ile ilgili çok iddialı bir yorumda bulunuyor: "Galatasaray, Misimoviç'i aldıysa sezon sonunda şampiyon oldu demektir. Bu konuda çok iddialıyım. Oynamadığında Wolfsburg'ta neler olduğunu gördünüz. Galatasaray en büyük transferi yapmıştır." Susiç, Lüksemburg ve Fransa ile oynayacakları önemli maçlar öncesi Misimovic'i İstanbul'a göndermemek için de direndi ancak öğrencisinin ısrarı üzerine izin vermek zorunda kaldı.

20 MİLYON EURO
Galatasaray Wolfsburg ile 8 milyon Euro'ya el sıkışırken, bonservis bedelinin yarısının peşin, yarısının da bir yıl içerisinde ödeneceği bildirildi. Misimoviç ile senelik 3 milyon Euro'dan 4 senelik anlaşma sağlandı. Dolayısıyla Bosnalı 10 numaranın, Galatasaray'a dört yıllık toplam maliyeti 20 milyon Euro'yu bulacak.