Memur-sen'den Referanduma Evet Oyu

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını belirterek; "Biz üyelerimize asla siyasi konularda görüş belirtmeyiz

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını belirterek; "Biz üyelerimize asla siyasi konularda görüş belirtmeyiz. 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde isteyen üyelerimiz istedikleri partiye oy verir ancak 12 Eylül'de yapılacak referandum bizim milli meselemizdir. Hepimiz evet oyu kullanacağız" dedi.
Memur-Sen İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Enerji Birsen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, Ulaştırma Memursen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, İl Milli Eğitim Müdür Ragıp Üye, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, TRT İl Müdürü Muharrem Acar, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ömer Dumlu, çok sayıda kurumdan bölge ve il müdür yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda kamu çalışanı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, Memur-Sen'in öncülüğünde Hükümet'le yapılan toplu görüşmelerden alınan sonucun kamu çalışanları için son derece önemli olduğunu dile getirerek şunları söyledi: "2010 yılı toplu görüşmelerinde en çok üyeye sahip konfederasyon olan Memur-Sen ile hükümet arasında mutabakat sağlandı. Buna göre, 2011 yılında memura yüzde 4+4 zam, 80 TL ek ödeme, eş için 20+20 aile yardımı ödeneği ve sendika üyesi memurlara 3 ayda bir 45 TL toplu görüşme primi verilmesi ve enflasyon farkı ödenmesi konularında mutabakat sağlandı. Kamu İşveren Kurulu ile sağladığımız mutabakatla birlikte 2010 yılı toplu görüşmeleri tamamlanmıştır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi "masa sorunlu değil, yasa sorunlu" dedik ve bu yasayla bu masadan, bu zamana kadar sağlanan mutabakatların en iyisi diyebileceğimiz bir mutabakat sağlayarak ayrılıyoruz. Daha iyisi ancak toplu sözleşmeyle mümkün olacaktır. Dolayısıyla artık bundan sonra toplu görüşme değil, toplu sözleşme yapmak istiyoruz. Memur-Sen olarak yoğun bir çalışma temposu içinde yürüttüğümüz 2010 yılı toplu görüşmeleri tüm kamu çalışanlarına ve ülkemize hayırlı olsun diyoruz."
"EVET DEME MECBURİYETİMİZ VAR"
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise hükümetle önceki gün toplu görüşmeyi tamamladıklarını görüşme sonucunda memur maaşlarında yüzde 4 4 artış, 80 TL ek ödeme, 20+20 TL aile yardımı (sözleşmeliler dahil), 15 TL toplu görüşme primi verilmesinde anlaşıldığını, ayrıca memurlarla ilgili 54 madde üzerinde uzlaşı sağlandığını söyledi. Anayasa Mahkemesi, YÖK, YAŞ, Milli Güvenlik Kurulu ve HSYK'nın "darbe ürünleri" olduğunu savunan Gündoğdu, topyekün bir Anayasa değişikliği istediklerini, anayasa paketinin bunun için bir yol haritası çizeceğini ifade etti. Anayasa'daki geçici 15. maddenin "sadece Kenan Evren'i değil, Balyoz plancılarını, ıslak imzacıları, kirli toplum mühendislerini" de güvence altına aldığını öne süren Gündoğdu; "21. yüzyılda hala hukuk devletini katledenleri koruyan bir madde duruyorsa sadece bu maddeni çıkması için bile Memur-Sen'in 'Evet' deme mecburiyeti var" dedi.
"GARSONA KIZARAK AÇ KALIYORLAR"
Muhalefetin anayasa paketine bir eleştirisinin olmadığını, çünkü "yemeğin lezzetli" olduğunu ifade eden Gündoğdu, şöyle konuştu: "Yemek son derece lezzetli ama yemeği getiren garsondan gıcık oluyorum yaklaşım bu. Garsona kızarak hem kendileri aç kalıyor hem de milleti aç bırakmaya çalışıyorlar. Bu zamana kadar halkçılığı ilkesi olarak yazan partiler bu milletin geleceği için iyi bir şey yaptı da bu camia karşı mı çıktı?. 1989 yılında hazırladığınız demokratikleşme raporuna bugün sahip çıkamıyorsanız, demokratik açılım gibi teröristle bölge halkını ayıran projeye ihanetle yaklaşıyorsan, sonra da teröristlerin hepsini affetmeye kalkışıyorken bunu milletin görmediğini mi zannediyorsun? Onun için bu pakete 'Evet' demekle kalmıyoruz. Hedefimiz her bir kişinin en az 50 kişiye 'Evet' dedirtmesi lazım. Hem İzmir'in imajını düzeltmeliyiz hem de Türkiye'ye katkıda bulunmalıyız." Hükümetin sunduğu Anayasa paketinin 26 maddesinin hiçbirisinin lüzumsuz olmadığını dile getiren Gündoğdu, "26 maddede demokratik açığı gideriyor" dedi.
Genel seçimlerde hangi partiye oy verilecekse verilsin referandumda 'Evet' oyunun kullanılması gerektiğini savunan Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: "12 Eylül milli maçımızın günü. Bu ülkenin geleceğini aydınlatmanın günü. Darbecilerin ekmeğini kısmanın milletin ekmeğini büyütmenin, darbecilere haddini bildirmenin, milletin özgürlüklerinin genişletmenin günü. 12 Eylül darbecilerin darbelerle kirlettiği bir gün. Millet iradesiyle temizleyeceğimiz gün olacak."