Dedebağ Hayrı, Binlerce Kişiyi Buluşturdu

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Karacasu Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali ile festival etkinlikleri kapsamında yer alan 700 yıllık Geleneksel Dedebağ Hayrı renkli görüntülere sahne oldu.

Dedebağ Hayrı, Binlerce Kişiyi Buluşturdu
2 gün süren etkinliklere Vali Hüseyin Avni Coş, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, MHP Aydın Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu ve Recep Taner, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, İlçe Kaymakamı Ziya Polat, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Çantalı, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Karacasu Eğitim ve Geliştirme Vakfı Başkanı Prof. Dr.Ali Küpelioğlu, MHP İl Başkanımız Hasan Muti, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, belediye başkanlrı ve binlerce vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalde Mehter Takımı tarafından bir gösteri yapıldı. Mehter gösterisi davetlilerden yoğun ilgi görürken; protokol üyelerinin hep birlikte Mehter Takımı eşliğinde harmandalı oynaması renkli görüntülere sahne oldu.
Gösterinin ardından seramik ocaklarında festivalin ana etkinlikleri arasında yer alan seramik yarışması yapıldı. Bu konserin ardından geleneksel hale gelen seramik yarışmasına geçildi. Birinci aşamada bir künte Karacasu Çamuru ile en yüksek silindiri çekme yarışması, ikinci aşamada da bir künte Karacasu çamuru ile en geniş çaplı tabak çekme yarışması yapıldı. Jüri üyeliğini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'de okutmanlık yapan Sanatçı Nurhayat Yenice, ADÜ Karacasu Memnune İnci Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Tuna Doğan, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, Seramikçiler Derneği eski Başkanı Selahattin Öztürk ve Karacasu Seramik Ustalarından Hamdi Kirişçi'nin yaptığı yarışmada birinci Soner Yıldırım Usta oldu. İkinci Ümit Öztürk, üçüncü ise Erhan Öztürk oldu. Dereceye girenlere altınlarını ve teşekkür belgelerini Belediye Başkanımız Mustafa Büyükyapıcı takdim etti.
Festivalin ikinci gününde 700 yıllık bir gelenek olan Dedebağ Keşkek Hayrı bu yılda yaşatılmaya devam edildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen hayırda Vali Coş ve protokol üyeleri kazanların başına geçerek halka bir süre keşkek dağıttı. Bir gece öncesinden 60 ayrı kazanda pişirilen keşkek tamamen gönüllü kişilerin katılımı ile imece usulü ile hazırlandı. 10 binin üzerinde vatandaşımızın katıldığı keşkek hayrında Karacasu fırınlarında pişirilen yuvarlak ekmeklerden de bol miktarda dağıtıldı.
İki gün boyunca dolu dolu geçen festivalin son etkiliği ise halk konseri oldu. Protkol ve halkın yoğun ilgi gösterdiği konserde ilk olarak Bahar Şahin sahne aldı. Ardından Ersin ve Gösteri Grubu hareketli şarkıları ve danslarıyla katılımcıları coşturdu. Dans grubu gösterisini bitirirken Başkan Mustafa Büyükyapıcı'yı sahneye davet ederek Başkan'a Onuncu Yıl Marşı'nı söyletti. Herkesin ayakta alkışlayarak eşlik ettiği Onuncu Yıl Marşı ile beraber görkemli bir havai fişek gösterisi başladı. Gecede son alarak sahneye çıkan Sümer Ezgü katılımcılara muhteşem bir türkü ziyafeti sundu. Festivale emeğe geçen kişilere plaketlerinin de verildiği gecede Başkanımız Mustafa Büyükyapıcı, Sümer Ezgü'nün kendisini sahneye davet etmesi üzere zeybek oynadı. Halktan büyük alkış alan Mustafa Büyükyapıcı, gecenin sonunda Sümer Ezgü'ye çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti.