Türk işadamlarından büyük vefa: Pakistan'a gelerek yardımları bizzat verdiler (Özel)

Pakistan'a Türkiye'den yardımlar artarak devam ederken, bir gurup yardımsever Türk işadamı, Pakistan'a gelerek, nakdi ve ayni yardımlarını afetzedeler

Pakistan'a Türkiye'den yardımlar artarak devam ederken, bir gurup yardımsever Türk işadamı, Pakistan'a gelerek, nakdi ve ayni yardımlarını afetzedelere bizzat kendi elleriyle verdi.

İstanbul Ümraniye'deki Yeşilvadi Konakları'nda yaşayan bir grup işadamı, Pakistan'daki sel felaketinin ardından, çevrelerinde yardım kampanyası başlatıp, topladıkları yüklü miktardaki parayı, iftar çadırı, kumanya ve nakdi yardım olarak Pakistanlı afetzedelere ulaştırdı.

Eski milletvekillerinden İlhan Albayrak, İbrahim Özal, işadamı Mustafa Başarı ve Doktor Sezai Çelik'ten oluşan yardımsever grup, ülkenin en çok kayıp verdiği Pencap eyaletinin Multan şehrine geldi. Burada, sponsoru oldukları Kimse Yok Mu'nun bin kişilik iftar ve sahur aşevi açılışını yaptı. Türk yardımseverler, buradaki bir liseye sığınan afetzedelerle iftar yapıp, çocuklara yanlarında getirdikleri şekerleri dağıttı. Yerel medyanın da ilgi gösterdiği iftar etkinliğinde konuşan İbrahim Özal, "Acılarınızı paylaşmak için buradayız." dedi.

Okul yetkilileri, Türklerin yaptığı yardımları asla unutamayacaklarını ifade ederek, yardım edenlere duada bulunduklarını ve Türklerin bizzat gelerek, kendilerine gösterdikleri ilgi ve yardıma müteşekkir olduklarını dile getirdi. Daha sonra Pakistan ordusuna ait bir askeri helikopterle havadan sel bölgesini gören Türk gönüllüler, Pakistan'a ileriye dönük yardım çalışmaları için tespitlerde bulundu. Türk grup, Multan'da Türk girişimciler tarafından açılan PAK-TÜRK lisesini ziyaret etti. Grup, Kimse Yok Mu derneğini iftar ve sahur verdiği Jame Ul Uloom ve diğer liselere giderek, topladıkları nakdi yardımlarıokulun belirlediği afetzedelere dağıttı. Burada yardım alan yaşlı bir Pakistanlı nine, söyleyecek kelime bulamadığını ve yardım edenlere dua ettiğini söyledi.

Cihan'a konuşan işadamı Mustafa Başarı, sel felaketinin boyutunu buraya gelerek daha da yakından görme imkânı bulduklarını kaydetti. Başarı, Pakistanlıların daha çok yardıma muhtaç olduklarını müşahede ettiklerini aktardı. Yeşilvadi'dekilerin yaptığı yardımı, afetzedelere ulaştırdıklarını ve Türkiye'ye döndükten sonra çalışmalarının devam edeceğini belirten Başarı, İstiklal Savaşı'nda Türkiye'ye yardım eden Pakistan'a Türkiye'nin de elinden gelen yardımı göstermesi gerektiğinin altını çizdi. Türk işadamı, Bultan'daki Türk okuluna da kendilerine verdiği destek için teşekkür etti.