Başkan Solak'tan Referandum Tahmini

İzmir'de, Çiğli Belediyesi'nin düzenleyeceği 5

İzmir'de, Çiğli Belediyesi'nin düzenleyeceği 5. Zafer ve Barış Festivali hakkında basın toplantısı düzenleyen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, referandumda Çiğli'den yüzde 60 "hayır" oyu çıkacağını iddia etti. Solak, Türkiye ile ilgili olarak ise sonuç bıçak sırtında terimini kullandı.
Festivalde referandum ile ilgili vurgulamaların olacağını dile getiren Başkan Solak, "Konuşmacılar katılacak ve referandumda konuşulacak. Belediye herhangi bir bildiri dağıtmayacak. Ancak vatandaşın yaptıklarına da engel olmayacak. Ancak festivalin asıl amacı Zafer Bayramı ve Barış Günü'dür. Tabi eskiden referandum olayı olmadığı için festivalde böyle bir şey olacağı beklenmezdi. Ancak spontane gelişen olayları da engellemeyeceğiz" diye konuştu.
5. Zafer ve Barış Festivali'nde birçok ünlü ismi ağırlayacak olan Çiğli Belediyesi, bu yıl festival etkinliklerini 5 gün ile sınırladı. 30 Ağustos ve 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak etkinliklerde yakalandığı kötü hastalıktan ötürü vefat eden eski Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut da anılacak.
Ensari Bulut adına park ve anıt yapılacağını belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, "Aynı zamanda Çiğli'nin bir meydanı bulunmamakta. Metro yer altından geçseydi şimdi ki meydanlar bize yeterli olacaktı" dedi.
30 Ağustos günü başlayacak olan festival, Pinhani grubunun konseri ile başlayacak. Birçok panel ve konser ile devam edecek olan festival, 4 Eylül günü Onur Akın konseri ile sona erecek.