Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Paşazade Ve Rus Ortodoks Kilisesi'nin Lideri Kirill Moskova'da Buluştu

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, Moskova'da Rus Ortodoks Kilisesi'nin lideri Kirill ile bir araya geldi.

Rus Patrikhanesi binasında gerçekleştirilen ve Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu'nun da hazır bulunduğu görüşmede dinler arası ilişkiler ve Ortodoksluk ile İslam arasında diyalog konuları ele alındı. Görüşme bitiminde basına açıklamada bulunan Kirill, görüşmede ağırlıklı olarak Nisan ayında Bakü'de kurulması kararı alınan BDT Dinlerarası Kurul'un çalışmalarını ele aldıklarını belirtirken, "Kafkas bölgesinde üstlendiği rol ve yaptığı çalışmalardan dolayı Allahşükür Paşazade'ye çok
teşekkür borçluyuz" diye konuştu.
Allahşükür Paşazade de konuşmasında Kirill'in sadece Ortodoks dünyasında değil İslam aleminde de çok yüksek bir konuma sahip olduğuna dikkat çekerken, "Biz Müslümanlar olarak Karabağ sorununun barış yoluyla çözülmesinden yanayız. Kirill'in bu yöndeki çalışmalarını takdirle karşılıyoruz" dedi.
Paşazade'nin, cesedi Ermeni askerlerinde bulunan ve ülkede kahraman ilan edilen Azeri Çavuş Mübariz İbrahimov'un Azerbaycan'a verilmesi için Kirill'den yardımcı olmasını istediği bildirildi. Konuyla ilgili konuşan Kirill, "Bugün Paşazade'den bir mektup aldım. Söz konusu cesedin Azerbaycan'a verilmesi için gerekli istişareleri yapacağız. Maalesef böyle sorunlar bir tek ülkede çözülmüyor. Ama yine de sonuç almaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Azeri Çavuş Mübariz İbrahimov, 2 ay önce Ermeni askerler ile girdiği çatışmada şehit düşmesine rağmen cenazesi hala Azerbaycan'a teslim edilmedi.