Aytaç Durak Başbakan'a Cevap Verdi

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında başlatılan soruşturmanın selameti gerekçe gösterilerek görevden geçici olarak uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi günü Adana'da partisinin düzenlediği referandum mitinginde kendisiyle ilgili "Biz gereğini yaptık

Aytaç Durak Başbakan'a Cevap Verdi
İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında başlatılan soruşturmanın selameti gerekçe gösterilerek görevden geçici olarak uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi günü Adana'da partisinin düzenlediği referandum mitinginde kendisiyle ilgili "Biz gereğini yaptık. Bundan sonrası yargıya bakar. Yargı adil karar versin yeter" sözlerine cevap verdi. Durak, "Beni görevime iade edin. Yangının vereceği karara saygılıyım" dedi.
Durak, bugün kendi şirketinde düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanlığı'nca 120 gün geçici olarak görevden uzaklaştırılmasından sonra yeniden 2 ay uzatmalarının siyasilerin ayıbının devamını olduğunu belirterek, "18 aydır, 50'yi aşkın müfettiş ne buldu? Hiç! Görevden alınmamı gerektirecek bur suç iddiası dahi yok. Bu soruşturmalar benim ve arkadaşlarımın dürüstlüğünün bir kez daha kanıtı olmaktadır. Sokak dedikodularıyla seçim kaybını hazmedemeyenlerin iftiralarıyla devlet yönetilir mi? Şantajcı bazı basın mensubu ve siyasilere inanılarak soruşturma açılır mı? Her soruşturmanın sonucu, Belediyemin iyi yönetildiğini göstermekte. Bu durumda 2 ay daha uzatmak niye? Özenle seçilen, talimatla görevlendirilen ve 18 ayda suç bulamayan müfettişlerine devlet güvenmiyor mu? 2 ay daha niye?" diye sordu.
Türkiye'de 3 bin dolayında belediyenin bulunduğunu ve her yıl olağan teftiş gördüklerini, özel soruşturmaların da ayrıca yapıldığını kaydeden Durak, hemen her belediyede eksik, kusurlu iş ve işlem bulmanın çok kolay olduğunu söyledi. Durak, "Bu durumda Sayın İçişleri Bakanı soruşturmanın selameti gerekçesi ile tüm başkanları görevden uzaklaştırmalı mıdır? Keyfiliğe açık bu yetki, Adana'daki gibi kullanılırsa buna hakkın suistimalı denmez de ne denir?"dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yanılttıklarını ifade eden Durak sözlerine şöyle devam etti:
"Aytaç Durak'ın görevden alınması hukuki değil, siyasidir. Bu siyasi kararı verdirenler bugün Adana'da mahcup olmuşlar, AK Parti'yi Adana'da küçültmüşlerdir. Demokratik hakları gasp edilen Adana halkını üzmüşler, belediyelerini talan ettirmişlerdir. Buna karşılık 5 defadır seçtikleri Aytaç Durak'a Adanalıların güven ve sevgisinin artmasını engelleyememişlerdir. Sayın Başbakan'ın son Adana ziyaretlerinden önce, Ak Parti'nin yaptırdığı Adana anketi sonuçları bunun en büyük kanıtıdır. Sayın Başbakandan da gerçek sonuçların gizlendiğine inandığım bu anketi kamuoyuna açıklama cesaretçini acaba gösterebilirler mi?" diye konuştu.
Durak, basın mensuplarına Ayna Şirketi ile Sonar Araştırma Şirketi'nin Adana'da yaptırdığı iki anketin sonuçlarını dağıtarak, "Adanalılar, Durak'a AK parti Adana milletvekillerinin 10 katından fazla güveniyor" diye konuştu.
Durak şunları kaydetti:
"AK Parti kendi anketini açıklamasa da diğer bağımsız grupların anketleri Durak'ı siyasi muhaliflerinin 8 - 10 katı daha güvenilir kişi olarak gösteriyor. Adana halkı bu anket sonuçları ile Durak'ı 6. defa aklarken siyasi muhaliflerini de seçim yenilgisini hazmedemeyenlerden dolayı sorumlu tutmaktadır. Kamuoyu araştırmaları tıpkı ayna gibidir. Kendi durumunu görmek isteyenlere kamuoyu araştırmaları yaptırmalarını tavsiye ederim. Son iki ayda Adana'da yapılan Ayna ve Sonar anketlerinde görüleceği üzere Adanalılar 5 defa seçtikleri Başkanlarına bugün daha da fazla sahip çıkmaktadır. Sonar'ın sahibi Sayın Hakan Bayrakçı, "simgeleşmiş bir ismi o kendisini bitirmediği sürece bitiremezsiniz" diyor."