7. Ayvalık Kültür Ve Sanat Günleri Başlıyor

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi tarafından 6 yıldan bu yana düzenlenen 'Kültür Sanat Günleri'nin 7.'si bu yıl 04â€"10 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor.

7. Ayvalık Kültür Ve Sanat Günleri Başlıyor
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen; bu yıl ki etkinliklerin geçen yıllara oranla daha çok kültürel ve sanatsal içeriğe sahip olacağını belirtirken, bu yıl 7.'si düzenlenecek olan etkinliklerinin, insan yaşamının en önemli unsuru olarak gördükleri kültür ve sanat ruhu temelinde yükseleceğini vurguladı.
Türközen, her yıl bir öncesinden daha farklı ve kapsamlı olarak festival havasında geçmesi için aylar öncesi başlattıkları titiz çalışmalar sonucu hazırladıkları programı hayata geçirecekleri için heyecanlı olduğunu kaydederek, "Kültür ve Sanat'ın başkenti olmaya namzet Ayvalık'ımız için bu alanda doğru etkinlikler düzenleyip, halkımızın doğru bilgilendirilmesi ışığında kültürel ve sanatsal faaliyetleri içine sindirmesini sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
4 Ağustos'ta başlayacak olan Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı, "Her şey yaşayan tarih, yaşanılabilir kent Ayvalık için" dedi. Öte yandan altı gün sürecek olan, 7. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinin ilk gününde; Enver Güner, Kemal Tizgöl, Hasan Şahbaz adlı sanatçıların 'Birlikte 2' ismini taşıyan seramik sergisiyle başlayacağı belirtildi.

GRUP MANGA KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNDE
Ayvalık Belediyesi'ne ait Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 17.30'da açılacak olan seramik sergisinin ardından aynı gün saat 21.30'da, bu yıl Eurovizyon'da temsil eden gençlerin hayranı olduğu 'Manga' gurubu açık hava konserinde konser verecek, konser saatleri sırasında Cunda (Alibey) Adası'ndaki, Mevlana Parkı yanında bulunan Güneş Saati meydanında Barok ve Klasik Müziğin tanınmış isimlerinden Kaan Buldular bir dinleti sunacak.
Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri'nin ikinci gününde, Perakende Sebze Hali üzerinde bulunan Ayvalık Belediyesine ait Sanat Galerisinde, saat 14.00'de yurt içi ve yurt dışında birçok ödül kazanan Ressam Hasan Rasgeldi'nin resim sergisinin açılışı yapılacak. Aynı gün saat 17.30'da, Ressam, Yazar ve Sanat Tarihçisi Gürol Sezen, Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde, 'Zeytinin Getirdiği Kültür' konulu söyleşinin ardından, 21.30'a Açık Hava Tiyatrosu'nda Cem Davran, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin, Tuğçe Kıltaç ve Erkan Can'ın başrollerini paylaştığı, 'Alevli Günler adlı oyun sahnelenecek. Aynı saatlerde tanınmış tango sanatçısı Hicran Akın, Cunda'da bulunan Mevlana Parkı yanındaki Güneş Saati meydanında Tango Gösterisi sunacak.

SÜHEYL BATUM, REFERANDUM'U ANLATACAK, YAVUZ BİNGÖL KONSER VERECEK
Etkinliklerin üçüncü gününde, Cunda Adasında bulunan Güneş Saati Meydanında saat 11.00'de AYKÜSAD tarafından, Ayvalıklı çocukların hazırlamış oldukları resimler sergilenirken, saat 14.00'de Belediye Nikâh Salonunda, AYKÜSAD, Tarlakuşu Resim Atölyesi ve Ayvalıklı ressamlardan oluşan gurupla sanatçı Devrim Erbil ile atölye çalışması yapacaklar. Aynı gün saat 17.30'da Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süheyl Batum 'Referandum' konulu bir söyleşi sunacak. Süheyl Batum'un söyleşisinin ardından saat 21.30'da Ayvalık Açık Hava Tiyatrosunda ünlü sanatçı Yavuz Bingöl bir konser verecek.
Bu yıl 7.si düzenlenen Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri'nin dördüncü gününde, Ayvalık Merkez'de bulunan en eski yapılardan Ayazma Kilisesinde (Pehlivanoğlu Market arkası) saat 17.30'da, Devlet Sanatçısı Ressam Devrim Erbil'in sergi açılışı ve söyleşisi yapılacak.
Saat 21.30'da, Cunda Adası'ndaki, Güneş Saati Meydanı'nda Müzisyen ve Müzik Hocası Yonca Yüksel'in dinletisi, aynı saatlerde Açık Hava Tiyatrosu'nda Tiyatro Kare oyuncuları, Metin Serezli, Suan Keskin, Oya İnci, Sevim Gelenbe, Soydan Soydaş ve Sinemis Candemir'in sergileyecekleri ve Nedim Saban'ın yöneteceği 'Bu da Benim Ailem' adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

SUNAY AKIN VE ŞİİR AYVALIK'TA
Ayvalık Belediyesi tarafından organize edilen etkinliklerin beşinci gününde, saat 17.30'da Ayvalık Sanat Derneği öncülüğünde Ahmet Günbaş, Ahmet Uysal, Betül Tarıman, Bülent Güldal, Çiğdem Sezer, Gültekin Emre, Hikmet Esen, Sebahattin Yalkın ve etkinliğin onur konuğu Gülten Akın tarafından şiir sevenler için İsmet İnönü Kültür Merkezinde, 'Şiir Ayvalık'taâ€"2' adlı dinleti sunulacak.
Aynı gün şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'ın gösterisi, Ayvalık Açık Hava Tiyatrosunda saat 21.00'da başlayacak. 7. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinin altıncı günü, saat 17.30'da İsmet İnönü Kültür Merkezinde TV ekranından tanınan ekonomist Ali Bilge ile TÜSİAD Washington Temsilcisi Abdullah Akyüz tarafından "İran İsrail İlişkilerinden Sonra Türk-Amerikan İlişkileri Nereye?" adlı söyleşi sunulacak.
Aynı günün akşamında saat 21.00'da ünlü sanatçı Işın Karaca, Ayvalık Açık Hava Tiyatrosu'nda bir konser verecek. Etkinliklerin son gününde ise, Ayvalık Açık Hava Tiyatrosunda saat 21.00'da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Turquart Oda Müziği Grubu bir konser verecek.
7. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri kapsamında yapılacak tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu ve etkinliklere tüm halkın katılmasının beklediği belirtildi.