Düzce protokolü, basın mensupları iftarda bir araya geldi

Düzce Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (DÜSİAD) organize ettiği iftar yemeğinde Düzce protokolü, basın çalışanları bir araya geldi.

Düzce Aydınpı

Düzce Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (DÜSİAD) organize ettiği iftar yemeğinde Düzce protokolü, basın çalışanları bir araya geldi.

Düzce Aydınpınar Caddesi üzerinde bulunan DÜSİAD plazada düzenlenen iftar yemeğine, Düzce Valisi Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy, DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Eda Eğitim Kurumları A.Ş Genel Müdürü Mesut Salih Gerez, kaymakamlar, daire müdürleri, DÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, ve basın mensupları katıldı.

İftar Yemeği sonrası İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafında yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Düzce Valisi Vasip Şahin, "Malum 17 Ağustos depreminin yıl dönümü bugün, Allah böyle felaketleri bir daha yaşatmasın. Cenabı hakta ziyade, bazı felaketlere kendimiz yol açıyoruz. Biz yöneticiler ve idareciler olarak bu felaketlerde üzerimize düşeni alıyoruz. Bütün vatandaşlardan, idarecilerden ve yöneticilerden, felaketlerden üzerlerine düşeni almaları istiyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ise referandum oylamasına değinerek, 12 Eylül tarihinin ülke için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Kaşıkoğlu, "12 Eylül tarihine kadar hepimizin kafasında evet ya da hayır fikri oluşacaktır. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. Okuyup araştırıp öğrenelim, bizim için 12 Eylül bir dönüm noktasıdır." dedi.

DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır da konuşmasında Ramazan ayı boyunca Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği olarak her gün bin ila 1500 kişiye iftar yemeği vermek için Belediye başkanlığına müracaat ettiklerinde kendilerine yardımcı olan Başkan İsmail Bayram'a ve iftar yemeğine katılan protokol ve basın mensuplarına teşekkür etti. Başkan Çakır, 17 Ağustos tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi ve bu tür felaketlerin yaşanmaması temennisinde bulundu.