Kosova Milletvekili, Tartan'dan Eğitim İçin Destek İstedi

Kosova Türk Demokrat Milletvekili, aynı zamanda Kosova Türk Öğretmenler Birliği Başkanı ve Kosova Meclisi'nde Eğitim Komisyonu Sorumlusu olan Müferra Sinik, Konak Belediye Başkanı Dr

Kosova Milletvekili, Tartan'dan Eğitim İçin Destek İstedi
Kosova Türk Demokrat Milletvekili, aynı zamanda Kosova Türk Öğretmenler Birliği Başkanı ve Kosova Meclisi'nde Eğitim Komisyonu Sorumlusu olan Müferra Sinik, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'dan eğitimde işbirliği istedi.
Sinik ziyareti sırasında, genç bir ülke oldukları için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın destek ve yardımlarını almaya geldiklerini belirtti. Kosova'nın Piriştina kenti ile Konak Belediyesi arasında işbirliği anlaşmaları yapmak istediklerini belirten Sinik, öncelikle eğitim konusunda Tartan'dan destek beklediklerini ifade etti. Sinik, Başkan Tartan'dan Kosovalı öğrencilerin Türkçe'yi daha iyi öğrenebilmeleri adına dünya ve Türkiye haritası istedi. Sinik, ellerinde bulunan haritalarda Boşnak dilinde pek çok yerin isminin Türkçe'deki gibi ifade edilmediğini bu nedenle öğrencilerin Türkiye ve dünya haritalarındaki isimleri farklı öğrendiklerini anlattı.
Çanakkale'de 350 Boşnak şehidin yattığını ve Kosova'da bulunan Boşnak, Arnavut ve Türk öğretmenlerden oluşan bir grubun Çanakkale'yi ziyaret etmek istediğini dile getiren Sinik, "Öğretmenler böylece çok daha iyi bir şekilde öğrencilerine Çanakkale'yi anlatırlar. Çanakkale'den sonra İzmir'i de görmek istiyorlar. Bunun için Ekim ayında bir grup öğretmenle birlikte tekrar gelmek istiyoruz" dedi.
Bugünkü koşullarda eğitime aç bir toplum olduklarını, Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından açılan dikiş-nakış ve el işi gibi kursların da Kosovalı kadınlar için çok gerekli olduğunu ifade eden Kosova Türk Demokrat Milletvekili Sinik, "Eğitmenlerin 15 gün için Kosova'daki kadınlara ders vermelerini istiyoruz. Bu eğitimler kadınlarımızın ufkunu açacaktır" diye konuştu. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da her türlü yardıma ve desteğe hazır olduklarını, gençlere İzmir'i ve Türkiye'yi daha yakından tanıtmak için gelecek yıl karşılıklı olarak yaz kampları düzenleyebileceklerini belirterek, "Kosova için her konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi. Başkan Tartan geçtiğimiz yıl da Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu'yu konuk ettiklerini hatırlattı. Tartan, Kosova'nın bağımsızlığa kavuştuğu günü tüm gece coşkuyla kutladıklarını belirterek İzmir'de 400 bin Kosovalı'nın yaşadığını ve yarıya yakınının da Konak ilçe sınırlarında bulunduğunu söyledi.