Marmaris'e İzci Akını

Yerli ve yabancı bin 500'e yakın izci, Marmaris'te düzenlenecek 7 günlük bir etkinlik için bir araya geldi.

Marmaris'e İzci Akını
  Marmaris İlçesinde yaklaşık 1500 izcinin katıldığı , 7 gün sürecek olan Uluslararası Anadolu Yirmion izci kampı Günnücek Milli Parkında izcilerin toplanmasının ardından AKP Muğla Millet Vekili Mehmet Nil Hıdır ve Vali Fatih Şahin tarafından açıldı .
Kampın yabancı konukları arasında Belçika , Gürcistan , Mısır , Kırgızistan , Kazakistan , Almanya , İsveç , Kuzey Kıbrıs , Danimarka , Filistin , Amerika , Finlandiya , Bulgaristan , Tunus , Kosova , Tacikistan , Yunanistan , Azerbaycan ' dan gelen izciler bulunuyor . Şu ana kadar 2 bin 500 izcinin kampa kayıt yaptırdığını söyleyen Kamp Genel Yönetmeni İlker Cömert " 2004 yılında temellerini attığımız bu kampın şu anda gerçekleşiyor olması büyük bir rüya ' nın gerçekleşmesidir . Bu kampla hedeflerimiz olan hem Dünya ülke çocuklarının kaynaşması hem de alternatif turizm arayışlarımıza ulaşacağız . " dedi . Anadolu izci kampının açılışı için Günnücek Milli Parkındaki kamp alanına gelen Muğla Valisi Fatih Şahin de " Böylesine güzel ve büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan çok memnunum . Bu kampın organizasyonunda emeği geçen başta İlker bey olmak üzere , herkese çok teşekkür ederim " dedi .
Kampın ilk gününde Günnücek Milli Parkında toplanan 2 bin 500 izci Günnücek Milli Parkında gerçekleşen flama töreninin ardından Marmaris Atatürk anıtı önüne kadar yürüyerek , anıt önünde saygı duruşu ve istiklal marşı okudu . Ardından yine yürüyerek Marmaris Amfi Tiyatroya geçen izciler açılış gecelerinde , çevre ve izcilik adına konuşmalar yaptıktan sonra kendi hazırladıkları tiyatral gösterilerle eğlendiler .
7 gün sürecek olan izci kampı boyunca izciler için , Marmaris ve civarındaki koylara geziler düzenlenecek , kamp alanında çeşitli yarışmalar ve eğlenceler organize edilecek . Kamp 13 Temmuz akşamı Norveç ' in Başkenti Oslo da yapılan 55 . Eurovision Şarkı Yarışması ' nda 2 . olan Manga gurubunun ücretsiz olarak vereceği konserle son bulacak .