İzmir'e modern bir ekmek daha fabrikası açıldı

İzmir'in Bornova ilçesinde, el değmenden üretim yapan 40 ortaklı, modern bir ekmek fabrikası açıladı. Egeata şirketine ait fabrikanın açılışında konuş

  İzmir ' in Bornova ilçesinde , el değmenden üretim yapan 40 ortaklı , modern bir ekmek fabrikası açıladı . Egeata şirketine ait fabrikanın açılışında konuşan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç , " Ekmek , bizim soframız için çok önemlidir . Sivil toplum kuruluşlarının ortak açtığı bu ekmek fabrikası da çok önemli . " dedi . Yunus Emre Mahallesi ' ndeki Egeata Ekmek Fırını ' nın AK Parti Milletvekili İsmail Katmerci , Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar , İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan , İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu , İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz , Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun , Ege Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş , diğer bazı oda ve dernek başkanları , tanınmış işadamları ve davetliler de katıldı .

Açılışta konuşan Egeata Yönetim Kurulu Başkanı Soner Çelik , " 10 milyon liralık yatırım yaparak , 17 çeşit üretim yapacağız . " dedi . Şirket hakkında bilgi veren Çelik , 250 kişiye iş imkan sağlanacağını , diğer ortaklarıyla birlikte bini aşkın kişinin istifade edeceğini söyledi . İlk dört kişiyle prensipte anlaşarak başlandığını , şimdi 40 ortağın bulunduğunu kaydeden Çelik , " Hammadde girip el değmeden son ürün olarak çıkıyor . Modern teknolojiyi yakından takip ederek prensipli çalışacağız . Hazır çorba alanına girmek için çalışmalarımız var . Tatlı da düşünüyoruz . " dedi .

Milletvekili Katmerci ise her zaman sanayicinin ve işadamının yanında olduklarını kaydetti . Daha sonra kurdele kesilip fabrika gezildi , yeni çıkan ekmeklerin tadına bakıldı .