'Bdp'liler Türk Bayrağı İle Milli Maça Gitsin' Tbmm

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, BDP'lilere, Türk bayrağıyla milli maçlara gitme önerisinde bulundu.

  CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce , BDP ' lilere , Türk bayrağıyla milli maçlara gitme önerisinde bulundu .
Dışişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı üzerindeki görüşmelerde söz alan İnce , 12 Eylül sonrasında Diyarbakır Cezaevinde işkence yapıldığını ifade ederek , ' Peki Mamak ' ta MHP ' lilere , Metris ' te solculara işkence yapılmadı mı? ' diye sordu . İnce , CHP , MHP ve BDP ' de siyaset yapanların işkenceye maruz kaldığını ifade ederek , ' Kin mi tutalım , elimize silah alıp , jandarma kötülük yaptı diye kurşun mu sıkalım? Demirel ' i darbeler indirdi , kin mi tuttu? ' sorularını yöneltti .
BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ' nın konuşmasında bölgesel Kürt yönetiminin bayrağından söz ettiğini anlatan İnce , ' milli maçların başlayacağını , 4 grup başkanvekili olarak , ellerinde Türk bayrağıyla maçlara gitme önerisinde ' bulundu . İnce , ' Orada ne haksızlık varsa , sizinle Şırnak ' a gelmeye , basın açıklaması yapmaya varım ama siz de elinizde Türk bayrağıyla , milli maça geleceksiniz ' dedi .
Empati yapmaya çalıştığını belirten İnce , ' Zannetmeyin ki bu ülkede sadece size işkence , haksızlık yapıldı ' görüşünü dile getirdi .
BDP Grup Başkanvekili Ata , ' Türkiye sınırları içerisinde silahlı Kürt muhalefeti yapan bir örgüt ' bulunduğu görüşünü dile getirerek , ' bu örgütün silah bırakabilmesi konusunun kapalı oturumda tartışılabileceğini ' savundu . Ata , bir güvence gerekebileceğini , bunun koşullarının yaratılması gerektiğini öne sürerek , dağa çıkanın da bu ülkenin çocukları olduğunu söyledi . Ata , dağa niye çıktıklarının , dağdan nasıl indirilmesi gerektiğinin tartışılması gerektiğini söyledi .
Ata , milli maçları takip ettiğini , Dünya Kupası ' nda da İspanya ' yı tuttuğunu dile getirdi .
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Anayasa Mahkemesi kararını baktığında ' şaşkınlık içinde olduğunu ' söyledi . Kaplan , kararı , ' Ne şiş yansın ne kebap , iktidarı da muhalefeti de idare edeyim ' kararı olduğunu öne sürdü .
MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi ise Çanakkale ' de ' Hektor heykeli ' konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ' a yönelik eleştirilerini sürdürdü . ' Çanakkale ' de şehitler anıtının karşısına 50 metrelik Hektor heykeli yapmaya kalkarsan dur denir ' diyen Sipahi , Şehitler Anıtı ' nın yüksekliğinin 41 metre 70 santimetre olduğunu belirtti . Sipahi , bunun 40 metresinin Atatürk ' ün bir sözünün ilhamı , 1 metre 70 santimetresinin ise Atatürk ' ün boyu olduğunu kaydederek , ' Yani anıt 250 bin şehit artı Mustafa Kemal ' i temsil eder . Sen , kültür özürlü ve tarih bilincinden nasip almamış bir Bakan olarak 250 bin şehit artı Mustafa Kemal ' i Hektor ' un yanında ikinci dereceye düşürmeye kalkarsan , sen Çanakkale Destanını Yunan destanı İlyada ' nın yanında ikinci plana atamaya kalkarsan sana dur derler ' diye konuştu .
07 . 07 . 2010 23 : 10 : 43