Ankara'da 2 Yakıt Tankeri Çarpışarak Patladı: 2 Ölü, 1 Yaralı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde iki yakıt tankerinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi öldü 1 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, İstanbul'dan Ankara istikametine giden Mehmet Tan'ın idaresindeki 51 DL 793 plakalı yakıt tankeri, Serdar Ercan (35) yönetimindeki 63 FF 381 plakalı başka bir yakıt tankeri ile D-750 karayolunun Kızılcahamam-Akyarma bölgesinde çarpıştı. Kaza sonrası yakıt yüklü olduğu öğrenilen tankerlerde patlamalar meydana geldi. Tankerlerin yakıt yüklü olması nedeniyle büyük bir patlama meydana gelirken, 63 FF 381 plakalı tankerin sürücüsü Serdar
Ercan ile kardeşi olduğu öğrenilen Nihat Ercan (26) yanarak olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tankerlerde başlayan yangını söndürmek için büyük çaba sarf etti. Polis ekipleri D-750 karayolunun İstanbul ve Ankara istikametlerine ulaşıma kapatırken, trafik tali yollardan verilmeye çalışıldı. Bu sırada patlama nedeniyle etrafa yayılan alevler karayolu çevresindeki ağaçlık alana da sıçradı. Tankerlerde başlayan yangın itfaiye ekiplerinin uzun süren çabaları neticesinde kontrol
altına alınarak söndürülürken, kaza nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu.
Kaza sonrası yaralanan diğer tankerin sürücü Mehmet Tan, ilk yardım ekipleri tarafından olay yerinde gerçekleştirilen tedavisinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Serdar Ercan ile kardeşi Nihat Ercan'ın cesetleri savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Öte yandan kaza nedeniyle İstanbul ve Ankara istikametine kapanan D-750 Karayolunun temizlik çalışmalarının bitiminin ardından trafiğe açılacağı öğrenildi.