23 Yaşında Milli Takım Antrenörü Oldu İstanbul

Türkiye Boks Federasyonu, 23 yaşındaki Atagün Yalçınkaya'yı antrenör olarak kadrosuna kattı.

  Türkiye Boks Federasyonu , 23 yaşındaki Atagün Yalçınkaya ' yı antrenör olarak kadrosuna kattı .
2004 Atina Olimpiyatları ' ndan henüz 17 yaşındayken gümüş madalyayla dönen ve olimpiyatlarda Muhammed Ali ' den sonra en genç madalya kazanan boksör olma unvanını kazanan Atagün Yalçınkaya , profesyonelliğe geçmesinin ardından tekrar amatör boksa geri dönmesi için çaba harcanıp Uluslararası Boks Federasyonları Birliği ' nin ( AIBA ) reddiyle karşılaşıldıktan sonra milli takım antrenörü oldu .
Atagün Yalçınkaya , Boks Federasyonu ile anlaştığını ve milli takım antrenörü olarak görev yapacağını belirtirken , özellikle kendisine olan desteklerinden dolayı Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül , Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koçinoğlu ' na teşekkür etti .
Boks Federasyonu ' nun sözleşmeli antrenörü olacağını , yıldız veya genç milli takımda görev alacağını belirten Atagün , ' Yaşadıklarımın ardından yeniden spora ve boksa geri dönmeme kararı almıştım . Beni yeniden spora kazandıranlara çok teşekkür ediyorum ' dedi .

- ' OLİMPİYAT ŞAMPİYONU SPORCU YETİŞTİRECEĞİM ' -

Kendisinin olimpiyatlarda madalya kazanan bir isim olduğunu hatırlatan Atagün Yalçınkaya , şimdiki hedefini , olimpiyat şampiyonu bir sporcu yetiştirmek olarak belirledi .
Yalçınkaya , sözlerini şöyle tamamladı :
' Asıl hedefim olimpiyat şampiyonu sporculara hocalık yapmak . Genç yaşıma rağmen yaşadıklarım bana önemli tecrübeler kazandırdı . Ben de tecrübelerimi sporcularımla paylaşıp , daha donanımlı olmalarını sağlamak istiyorum . Öncelikle 2012 Londra Olimpiyatları benim için önemli hedef . Bir sporcumun burada başarılı olmasını sağlamak istiyorum . Ama ana hedefim , 2016 Olimpiyatları ' nda mutlaka altın madalya kazanacak bir sporcu yetiştirebilmek . Bu konuda da en büyük destekçim , Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ' dür . '
05 . 07 . 2010 10 : 47 : 56