Tiyatrocu, Ekmeğini Palyaçoluk İle Kazanıyor

Adana'da tiyatro sanatçısı Bülent Erhan, palyaçoluk yaparak ekmek parasını kazanıyor.

  Bülent Erhan ( 47 ) kendisinin tiyatro sanatçısı olduğunu , özellikle okulların açık olduğu dönemlerde daha çok çocuk oyunu sahneye koyduklarını , okulların kapanması ile tiyatro mevsiminin de sona erdiğini belirterek , " Ben gerek kış gerekse yaz aylarında , boş zamanlarımda şirket tanıtımları için palyaço oluyorum . Firmanın ürünlerinin satışı için reklam yapıyorum " dedi .
Palyaçoların komik tipli sanatçılar olduğunu ifade eden Bülent Erhan , " Bunu sağlamak için , renkli ve abartılı peruklar , değişik biçimde makyajlar , olağandışı büyük ayakkabılar ve garip kostümler kullanılırız . Palyaçoluk , fiziksel performans gerektiren eğitimin bir parçası olarak kabul edilmektedir " diye konuştu .
Genel olarak çalışma alanları sirkler olan palyaçoların bunun dışında sokaklarda , özel toplantılar , davetler , eğlence ve parti gibi oluşumlarda , şirket tanıtımlarında etkinlik gösterdiklerini ifade eden Erhan , " Milattan önce 1600 ' lü yıllarda palyaçoluk başlamıştır . İngiltere ' de doğarak ünlenen " Şarlo " tiplemesinin ünlü oyuncusu Charlie Chaplin ise önce Avrupa ' ya , sonra da dünyaya yayılan ünüyle unutulmaz bir karakter oluşturmuştur . Ben de tiyatrodan arta kalan zamanlarımda Adana ' nın en işlek caddesi olan
Küçüksaat ' te bir şirketin tanıtımını yapıyorum . 25 yıldır palyaçoluk yaparak ekmeğimi çıkarmaya çalışıyorum . Palyaçoluğu herkes yapamaz . Medeni cesaret ister " şeklinde konuştu .