Avrupa'da Milyonlar 'Gay Prıde' Yürüyüşünde Madrid/londra/viyana/roma

Avrupa'nın birçok başkentinde düzenlenen "Gay Pride" (Eşcinsel Olmanın Gururu) yürüyüşüne milyonlarca kişi katıldı.

  Avrupa ' nın birçok başkentinde düzenlenen " Gay Pride " ( Eşcinsel Olmanın Gururu ) yürüyüşüne milyonlarca kişi katıldı .
İspanya ' nın başkenti Madrid ' deki yürüyüşünde , dünyanın birçok yerinden gelen bir milyonu aşkın kişi yer aldı .
Madrid ' in merkezindeki Alcala Kapısı , Cibeles Meydanı ve 100 yıllık geçmişi olan Gran Via Sokağı ' nda akşam saatlerinde başlayarak gece yarısına kadar süren yürüyüşte İspanyol siyaset ve sanat dünyasından da birçok isim yer aldı .
" Gay Pride " kutlamaları , Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue ' un gece yarısı verdiği konserle sona erdi .
Bu arada , " Gay Pride " organizasyonu , 31 Mayısta İsrail ' in Gazze ' ye insani yardım götüren filoya saldırısı ve 9 Türk vatandaşının öldürülmesi olayından dolayı Tel Aviv Belediyesine ait olan İsrailli eşcinselleri taşıyacak TIR ' ın kortejden çıkarılmasına karar verdiğinden , İsrailli eşcinseller adına davet edilen bir kişinin yürüyüşe katıldığı bildirildi .
İngiltere ' nin başkenti Londra ' da da bir milyon kişinin katıldığı belirtilen yürüyüşte , Eşitlik Bakanı Lynne Featherstone da hazır bulundu .
Yürüyüşe katılanlar tekno müzik eşliğinde Londra sokaklarını dolaştı ve eşcinsellerin yoğun yaşadığı Soho semtinde eğlence düzenlendi .
Avusturya ' nın başkenti Viyana ' da 100 bin kişi bir araya geldi . Eşcinseller , yürüyüş sırasında farklı cinsten eşlerle aynı hakka sahip olmak istediklerini bildirdiler .
İtalya ' nın başkenti Roma ' da da binlerce kişinin katılımıyla yapılan gösteride , Vatikan ' ı eleştiren pankartların taşındığı dikkati çekti .
04 . 07 . 2010 12 : 01 : 02