Türkiye Elektrik-elektronik Sanayi İstanbul'da Buluşuyor

Türkiye'nin Sanayi Stratejisi çerçevesinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından tüm ilgili kesimlerin katkılarıyla oluşturulan "Elektrik ve Elektronik Sanayi Strateji Belgesi", kamunun ve özel sektörün tüm temsilcilerinin katılımıyla 06 Temmuz 2010 günü düzenlenecek toplantıda nihai şeklini alacak

  Türkiye ' nin Sanayi Stratejisi çerçevesinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından tüm ilgili kesimlerin katkılarıyla oluşturulan " Elektrik ve Elektronik Sanayi Strateji Belgesi " , kamunun ve özel sektörün tüm temsilcilerinin katılımıyla 06 Temmuz 2010 günü düzenlenecek toplantıda nihai şeklini alacak .
Türkiye ' nin stratejik sektörlerinden olan Elektrik ve Elektronik Sanayi Buluşması , Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ' ün katılımıyla sektörün tüm temsilcilerini bir araya getiriyor . Söz konusu toplantıda sektörün dünyada ve Türkiye ' deki durumu ile geleceği konuşulacak ve sektör için stratejik yol haritası ortaya konulacak .
Toplantının açılış bölümünde Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün ' ün yanı sıra , Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak , İstanbul Sanayi Odası eski Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi ve Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu birer konuşma yapacaklar . Öğleden sonraki bölümde ise dört ana başlık altında sektör strateji belgesi tartışılarak , Ekonomi Koordinasyon Kurulu ' na sunulacak hale getirilecek .
Türkiye elektrik ve elektronik sanayi sektörü vizyonu ; ' Bölgede ar-ge ve üretim üssü haline gelerek elektrik ve elektronik alanında dünya pazarında söz sahibi olmak ' olarak belirlendi .
Bu vizyonu yakalayabilmek için ' Kamu-sanayi-üniversite işbirliğini geliştirmek , temel ürünlerin ülkemizde üretimini sağlayarak katma değerin yükselmesini sağlamak , Ar-Ge faaliyetlerine verilen önemi arttırmak ' amacına ulaşmak için 2010-2014 yılları arasında atılacak adımlar 28 ayrı eylem olarak tespit edildi .
6 Temmuz 2010 tarihindeki Türkiye Elektrik ve Elektronik Sanayi Buluşmasında , tüm bu eylemler tek tek ele alınarak , belgeye nihai şekli verilecek .
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı , hazırlamış olduğu Türkiye Sanayi Strateji Belgesinin yanı sıra ; hazırlıklarını tamamladığı Tekstil , Demir-Çelik , Makina , Otomotiv , Seramik , Kimya ve Elektrik ve Elektronik Sanayi strateji belgeleriyle özel sektörün kamudaki kapısı oluyor .