Sınırdan sızan PKK’lılara Pervari’de operasyon - POLİTİKA

Heronların günler öncesinden haber verdiği Pervari’deki terörist hareketliliğe dün cevap verildi. Çıkan çatışmada 2 askerle 3 korucu şehit olurken, 12 PKK’lı terörist de öldürüldü

 

Heronların günler öncesinden haber verdiği Pervari’deki terörist hareketliliğe dün cevap verildi . Çıkan çatışmada 2 askerle 3 korucu şehit olurken , 12 PKK’lı terörist de öldürüldü

Siirt’in Pervari ilçesinde çıkan çatışmada 2 asker ve 3 köy korucusu şehit oldu , 1 astsubay ve bir er yaralandı . Pervari’nin Sarıyaprak köyü kırsalında konuşlu bulunan askeri birlik , bir grup PKK’lının sızma girişiminde bulunduğunu fark edince operasyon başlattı . Çıkan çatışmada , Üsteğmen Mustafa Çuhadar ile Piyade Uzman Çavuş Yunus Berber ve geçici köy korucularından Şevket Babat , Halit Bulut ve Mehmet Kaplan şehit olurken 12 PKK’lı da ödürüldü .

2 GÜN SONRA AYRILIYORDU

Şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar’ın Isparta’nın Eğirdir ilçesine tayininin çıktığı ve 2 gün sonra görev yerinden ilişiğini keseceği öğrenildi . 29 yaşındaki şehidin Konya’daki baba ocağına ise ateş düştü . Baba Ertuğrul , anne Kamuran Çuhadar ve üniversiteye hazırlanan erkek kardeşinin yaşadığı Konya’daki baba ocağında her yere Türk bayrağı asıldı . Şehidin bir kardeşinin de Ankara’da teğmen olarak görev yaptığı bildirildi .

Isparta’nın Eğirdir ilçesine tayini çıkan ve 2 gün sonra görev yerinden ilişiğini keseceği öğrenilen şehidin , eşinin Siirt’te sınıf öğretmenliği yaptığı ve 1 , 5 yaşında Mehlika Nur isimli kız çocuğu bulunuyordu . Önceki gün annesini telefonla arayan Çuhadar , “Beni merak etmeyin , yakında geleceğim” demişti . Konya’ya getirilen şehidin cenazesi ikindi namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi .

KIZIMI BENİM İÇİN ÖP

Şehit Yunus Berber’in görev yerinin Bayburt 48 . Piyade Tugayı olduğu , geçici görevle bir süre önce Siirt’e gittiği öğrenildi . Muğla’nın Fethiye ilçesinde ana sınıfı öğretmeni olan Yasemin Berber ( 26 ) , gazetecilere , “Eşim , operasyona çıkmadan önce telefonda , 2 , 5 yaşındaki kızımız Esilanur’u kendisi için öpmemi istemişti” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı .

Star Gazete