Clinton eski Sovyet Cumhuriyetleri turuna çıktı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton eski Sovyet Cumhuriyetlerinden beşinde yapacağı tura Ukrayna'nın başkenti Kiev'den başladı

Clinton eski Sovyet Cumhuriyetleri turuna çıktı
 
Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin yakınlaşmasından sonra , Clinton ' un , bu ziyaretlerinde , eski Sovyet Cumhuriyetleriyle ilişkilerini pekiştirmek istediği belirtiliyor .

Clinton ' ın Ukrayna ' da hü ; kü ; met yetkililerinin yanısıra medya ve sivil toplum ö ; rgü ; tleriyle de bir araya gelmesi bekleniyor .

ABD Dışişleri Bakanı daha sonra Polonya , Azerbaycan , Ermenistan ve Gü ; rcistan ' ı da ziyaret edecek .

BBC ' nin Kiev muhabiri David Stern , Washington ' un hala , daha Rusya yanlısı olarak tanınan yeni Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ; ' e alışmaya ç ; alıştığını kaydediyor .

Clinton ' ın Cumhurbaşkanı Yanukoviç ; ' in yanısıra Dışişleri Bakanı Kostyantin Grişenko ile de gö ; rü ; şecek .

Amerikan Dışişleri Bakanının , bu yılın başlarında yapılan ve bü ; yü ; k bir rekabet iç ; inde geç ; en seç ; imde Yanukoviç ; tarafından yenilgiye uğratılan eski Başbakan Yulia Timoşenko ile de gö ; rü ; şmesi planlandı .

Kiev Politeknik Ü ; niversitesi ' nde bir konuşma yapacak olan Clinton ' ın , Ukrayna ' da basın ö ; zgü ; rlü ; ğü ; nü ; n kö ; tü ; leştiğine dikkat ç ; ekmesi bekleniyor .

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon , ' Ukrayna ' nın demokratik gelişiminin taşıdığı sembolik ö ; nem , bö ; lge ve ö ; tesi aç ; ısından hala ö ; nemli . Sayın Clinton , Ukrayna ' da demokrasinin korunması ve gelişmesi umutlarımızı aktaracak . ' dedi .

Gordon , gelişen ABD-Rusya ilişkilerinin gelişmesinin , diplomatik anlamda Ukrayna gibi ü ; lkeler aç ; ısından kolaylık yaratacağını umduğunu belirtti .

BBC