Bakan Babacan Göcek'te

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Devlet Bakanı Ali Babacan da ailesiyle birlikte tatil geçirmek için Göcek koylarına geldi.

  Devlet Bakanı Ali Babacan , Ankara ' dan İstanbul ' a oradan da tarifeli uçakla Dalaman Havalimanı ' na geldi . Babacan eşi Ülkü Zeynep , çocukları Mustafa Kerem ve Fatma Dilara Babacan ile birlikte Göcek ' e hareket etti . Babacan ailesini 6 yıldır Defne isimli tekneyle Göcek koylarında gezdiren tur teknesi sahibi Sümeyya Kaptan ' ın iskelede gazetecilerin bulunduğunu telefonla bildirmesi üzerine Babacan ve ailesi Ülker Grubu ' nun yaptırdığı Marin Türk ' e yönlendirildi . Saat 22 . 00 sıralarında iskeleden ayrılan Defne
Teknesi , Marin Türk ' ten Babacan ailesini alarak Zeytin Ada ' ya götürdü .

TEKNELERE GAZETECİ YASAĞI
Çarşamba gününden bu yana Göcek koylarında bulunan Başbakan Erdoğan ' ın ardından Bakan Babacan ' ın da Göcek ' e gelmesi üzerine gazeteciler Göcek ' e akın etti . Göcek ' te bulunan tur tekneleri sahiplerine telefonla ' Gazetecilere tekne kiralanmaması , teknelerin deniz yüzeyinde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından arama yapılacağı ' yönünde uyarının yapıldığı ileri sürülürken , teknelerin daha önce 100 liraya kiraladıkları tekne fiyatları da 200-300 TL arasında artış yapıldı .

ZEYTİN ADA ' DA LÜKS YAT YOĞUNLUĞU
Öte yandan Başbakan Erdoğan ' ın tatilini geçirdiği tahmin edilen Zeytin Ada ' da lüks yat yoğunluğu yaşandı . Zorlu Grubu ' na ait Zeytin Ada ' da Perşembe günü sadece Zorlu Grubu ' na ait Yasemin-3 teknesi bulunurken , Başbakan Erdoğan ' ın sarı bir Motor Yat ile Göcek koyunda kısa süreli gezdiği öğrenildi . Cuma günü de Ülker Grubu ' na ait Süreyya teknesi aynı gruba ait Marin Türk ' ten saat 13 . 15 sıralarında hareket ederek Zeytin Ada ' ya geçti .