İshakpaşa Sarayı'nı 6 ayda 50 bin turist ziyaret etti

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshakpaşa Sarayı'nı 6 ayda 50 bin 422 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Ağrı Kültür ve Turiz

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshakpaşa Sarayı'nı 6 ayda 50 bin 422 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Ağrı Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, 'İshakpaşa Sarayı ve Yakın Çevresini Koruma-Geliştirme projelerinin 2006 yılında tamamlanarak Erzurum Bölge Koruma Kurulu Müdürlüğü'nce onaylandığını belirterek, "Bu planın uygulanması çerçevesinde 2007–2009 yılları arasında 5 milyon 156 bin TL harcanarak birinci aşama restorasyon çalışması tamamlanmıştır. İstanbul ve Ankara Röleve Müdürlükleri'nce hazırlanan ikinci aşama restorasyon için çalışmalarımız devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü koordinesinde saraydaki eksikliklerin giderilmesine çalışılmaktadır. Bu yılın ilk 6 ayında sarayımızı 50 bin 422 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısının, yıl sonuna kadar 150 bine ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Bulut ayrıca, önümüzdeki günlerde Özel İdare bütçesinden 502 bin TL'lik bir ödenek çıkartılarak İshakpaşa Sarayı ve Ahmedi Hani türbeleri arasındaki aydınlatma, çevre düzenlenmesi ve yol yapımının tamamlanacağının altını çizdi. Bu arada sarayı bu yıl en çok Japonlar ziyaret etti.

Tarihi sarayı ziyarete gelen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necat İfsahipoğlu, çok etkileyici bulduğunu dile getirdi.

Viyana Üniversitesi Yer altı Tünelleri ve Madenleri Araştırma Mühendisi Prof. Dr. Lutan Martak ise, İshakpaşa Sarayı'nı çok beğendiğini vurgulayarak, yanlış restorasyon yapıldığını ileri sürdü. Camın sarayın yapısına uygun olmadığını söyleyen Martak, cam ile çok kötü bir görüntü sergilendiğini iddia etti.